En ny riktning för miljöförbundet

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Charlotte Leander har tillträtt tjänsten som chef för Söderåsens miljöförbund och fokus ligger på utveckling och att tillsammans skapa något nytt.

– Min senaste tjänst var som miljö- och bygglovschefs i Staffanstorps kommun, berättar Charlotte. Innan dess arbetade jag med miljöfrågor på Länsstyrelsen. Jag har en gedigen myndighetsbakgrund att luta mig mot.

– Att vara chef för Söderåsens miljöförbund är ett jättespännande uppdrag. Det finns mycket att göra och att vara ny på jobbet både ger och tar mycket energi. Jag får hela tiden input men såklart kommer det ta ett tag innan jag är helt varm i kläderna.

– Det har varit en turbulent tid på miljöförbundet och många medarbetare har känt en oro. Nu är det dags att skapa något nytt och arbeta för att lägga det som har varit bakom oss.

– Personalen är nummer ett för mig, de är utan tvekan den viktigaste resursen i Söderåsens miljöförbund. Tillsammans med dem vill jag utveckla en trygg och stabil verksamhet där alla goda idéer tas tillvara.

– Ett bra bemötande är jätteviktigt för oss. Vi är en kravställande myndighet och måste vara duktiga på att kommunicera. Näringsidkare ska känna att det finns en tydlighet i varje möte och att de förstår varför vi resonerar som vi gör.

– Vi är bra på detta idag men nu vill vi ta nästa steg i arbetet. Därför kommer vi vara med i utbildningen "Förenkla helt enkelt".

"Förenkla - helt enkelt" är en utbildning som är till för kommuner som vill förbättra sina kontakter med näringslivet. Det är SKL (Sveriges kommuner och landsting) som håller i den och utbildningen består bland annat av att identifiera förbättringsområden, fördjupningar samt framtagandet av en handlingsplan.