Jubileumsutställning - Klippans konsthall 15 år - Klippans konstförening 75 år

Klippans konsthall fyller 15 år!
Klippans konstförening fyller 75 år!

Detta firar Klippans kommun och Klippans konstförening med en Jubileumsutställning med början 18 maj och som bara har en kort utställningsperiod av två veckor!

Tid:
18 maj-2 juni. Öppettiderna följer Klippans biblioteklänk till annan webbplats
Vernissage 18 maj klockan 11.00-13.00

Plats:
Klippans konsthall

Om utställningen:
Utställningen tar en titt på hur det gick till när det blev en konsthall i Klippan; vilka var med och bestämde, hur såg de olika förslagen ut, vad bestämdes i slutändan? Karin Pettersson, konsthallens arkitekt berättar också om tillkomsten ur hennes synvinkel. Vad var uppdraget? Vilka var utmaningarna?

Dessutom visar vi en tidslinje över de 15 åren och räknar upp alla de konstnärer som har ställt ut hos oss, och det är väldigt många...

Gästutställare
Som gästutställare har vi bjudit in Bertil Englert, som också var den som fick äran att inviga med en otrolig utställning den 29/5 2004. Vi har från den utställningen återigen lånat in konstverket The Universal Soldier som kommer att vara blickfång mitt i rummet.

Sedan faller det sig så lämpligt att även Klippans konstförening jubilerar i år! I 75 år, sedan 1944, har Klippans konstförening arbetat för att sprida konsten till allmänheten främst genom att ordna utställningar på en lång rad platser i kommunen. Att hålla en förening vid liv i 75 år är en bedrift i sig och det har varit kämpigt, men än så länge finns föreningen kvar och ser fram emot ett fortsatt samarbete i Klippans konsthall.

Fri entré.

Arr: Klippans kommun och Klippans konstförening