Information för partier

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00- 17.00
Fredag
08.00-16.00

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Här finns information för de partier som ställer upp i kommunfullmäktigevalet i Klippans kommun.

Valnämnden

Valnämnden i kommunen ansvarar för det praktiska genomförandet av valet, vilket innebär bl a att utrusta och bemanna vallokalerna på valdagen, sköta den preliminära sammanräkningen av rösterna i vallokalen och rapportera resultat.  Valnämnden ansvarar även för förtidsröstningen.Valsedlar

För en likvärdig exponering av alla valsedlar har Valnämnden beslutat att partivalsedlar och blank valsedlar ska placeras i bokstavsordning i ett valsedelställ. Namnvalsedlarna placeras även de i bokstavsordning men i ett separat valsedelställ.


Överlämnande av namnvalsedlar
Partierna ansvarar för att det finns namnvalsedlar i vallokaler och förtidsröstningslokaler vid valet 2019.

Partierna lämnar över namnvalsedlar till röstmottagarna i respektive vallokal, eller förtidsröstningslokal, som sedan ansvarar för att placera dem rätt i valsedelstället.  Facken rymmer inte så många valsedlar, vilket kan innebära att röstmottagarna får ta emot valsedlar för att sedan fylla på i respektive fack. Röstmottagarna har dock inget ansvar för att kontakta respektive parti om namnvalsedlarna tar slut. Det är partiernas ansvar att kontrollera detta.

Partirepresentanter kan lämna över namnvalsedlar i förtidsröstningslokal under de öppettider som finns angivna (se rubrik förtidsröstning).

På valdagen ansvarar partirepresentanterna för att lämna över namnvalsedlar i respektive vallokal från och med kl. 07.30 på valdagen (se rubrik valdistrikt och vallokaler).