Svårigheter i hemmet

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Att behöva stanna hemma på grund av den rådande pandemin kan skapa oro för många som inte har det stabilt hemma.
Klippans kommun vill att alla ska må bra och känna trygghet och sätter därför in extra åtgärder.

Lunchpaket till gymnasieelever
De elever som så önskar kan hämta lunchpaket på skolorna under tiden som distans-/fjärrundervisning genomförs. Varje elev ansvarar själv för att ta kontakt med respektive skolenhet för att anmäla och vid sjukdom/förhinder avanmäla måltider. Kontakta skolan om önskemål om måltider finns via de kontaktvägar som förmedlas via respektive skolenhet. Om lunch ska avhämtas på skolan är det viktigt att följa de riktlinjer och direktiv som skolan satt upp för avhämtning gällande tider, plats, antal personer som ska hämta vid ett och samma tillfälle mm.

Vi ger stöd till ungdomar
Vi märker av en viss vilsenhet och fler behov av att mötas bland gymnasieelever nu när de inte möts i skolans värld på dagarna.
Vi har våra elevhälsoteam i beredskap under dagtid, samma tid som skolan normalt skulle vara öppen (detta gäller även under påsklovet) och alla elever är välkomna att ta kontakt direkt med elevhälsans personal, eller nå dessa genom sina mentorer och lärare via telefon eller digitalt.

På våra fritidsgårdar kan ungdomar få stöd. Fritidsledarna är på plats och vi håller igång dess verksamhet nästan som vanligt i Klippan och Ljungbyhed. Under påsklovet kommer ett utökat program att komma som också inkluderar Östra Ljungby och Stidsvig.

Mer tid i hemmet kan skapa konflikter
Isolering och minskade kontakter är viktigt för att minska spridningen av Corona. Vi vet dock att isolering också ökar risken för våld i hemmet och att det kan skapa en farlig situation för personer med våldsamma partners.

Känner du dig utsatt så finns det hjälp att få.
Du kan dels vända dig till nationella stödlinjer som Kvinnofridslinjenlänk till annan webbplats via telefon: 020-50 50 50.
Du kan också vända dig till socialförvaltningen i Klippans kommun för att få stöd och hjälp, du når socialförvaltningen genom att ringa till kundtjänst 0435-28 000. Har du inte möjlighet att ringa kan du istället gå till kommunens kundtjänst som finns på Trädgårdsgatan 12.
Är situationen akut ska du överväga att fly och vid en akutsituation ska du ringa polisen på 112.

Isolering kan också göra att man går över gränser och gör något mot sin partner som inte är okej. Om du funderar på om ditt beteende är okej så kan du kontakta Välj att slutalänk till annan webbplats på den nationella telefonlinjen: 020-555 666.

Om du som barn känner dig orolig för något som händer hemma så finns det hjälp att få.
Du kan dels vända dig till BRISlänk till annan webbplats dit du både kan chatta och ringa.

Du kan också vända dig till socialförvaltningen i Klippans kommun, antingen genom att ringa till kundtjänst på telefonnummer 0435-280 00. Har du inte möjlighet att ringa kan du istället gå till kommunens kundtjänst som finns på Trädgårdsgatan 12 i Klippan.