Kommunalrådet

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Kundtjänst: 0435-280 00
E-post: kommun@klippan.se

Besöksadress:
Trädgårdsgatan 12, 264 80 Klippanlänk till annan webbplats

Kommunalråd
Kerstin Persson

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00- 17.00
Fredag
08.00-16.00

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
I Klippans kommun arbetar vi aktivt med att förbättra den befintliga verksamheten men även med att tillföra nytt i den omfattning som behövs. Detta gör vi utifrån vår vision: Klippan – en kommun där vi tillsammans skapar goda förutsättningar att växa upp, leva och verka. Här bor och mår vi bra!

Vi har även antagit ett befolkningsmål som innebär att vi ska öka befolkningsantalet med 250 personer/år. Under 2016 har vi passerat 17 000 invånare och 2026 ska vi vara 19 500. Dessa höga ambitioner ger oss fler skattebetalare och därmed får vi ett ökat utrymme i budgeten. Vi kan då fortsätta att utvecklas och locka till oss människor som på olika sätt kan bidra till den positiva utvecklingen.

För att fler ska lockas att bosätta sig i Klippans kommun behövs det bostäder av olika slag. Denna process är igång både när det gäller lägenheter och fribyggartomter. Dessutom ska vi ha en god beredskap för företag som behöver mark för nya etableringar.
- Kerstin Persson, kommunalråd i Klippans kommun.

Kommunalrådets nyhetsbrev
Vill du veta mer om vad som är på gång i Klippans kommun, de mest aktuella frågorna just nu och vilka tankar som kommunalrådet har? Då vill du inte missa kommunalrådets nyhetsbrev. Det kan du läsa här på vår hemsida.

Kommunalrådet hälsar på
Under hösten är Kerstin Persson ute på praktik i olika kommunala verksamheter. Här kan du läsa mer om hennes dag på Hedens förskola i Ljungbyhed.

Vad är skillnaden mellan kommunalråd och kommundirektör?
Kommunalrådet är en förtroendevald politiker med uppgift att leda den politiska styrelsen. I Klippans kommun är kommunalrådet också ordförande för kommunstyrelsen. Tillsammans med de andra förtroendevalda beslutar kommunalrådet om många olika typer av frågor.
Kommundirektören är en tjänsteperson med Klippans kommun som arbetsgivare. Kommundirektörens uppgift är att på bästa sätt leda organisationens arbete för att förverkliga det som politikerna beslutat.

Kerstin Persson

Relaterade Länkar