Kommunalrådets nyhetsbrev

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Kundtjänst: 0435-280 00
E-post: kommun@klippan.se

Besöksadress:
Trädgårdsgatan 12, 264 80 Klippanlänk till annan webbplats

Kommunalråd
Kerstin Persson
Telefon: 0435-281 01
E-post: kerstin.persson@klippan.se

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00- 17.00
Fredag
08.00-16.00

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Hej!

Då har ytterligare en månad gått sedan förra brevet. Mycket hinner hända på en månad kan jag konstatera. Eftersom de politiska besluten går att följa i media väljer jag att mest fokusera på olika aktiviteter som jag deltagit/medverkat på.

Den här månaden har jag gjort min praktikdag på Hedens förskola i Ljungbyhed. Det blev en givande dag tillsammans med Ann-Britt Carlsson som sköter både kosten och städningen på enheten. Hon berättade om hur det dagliga arbetet ser ut och jag blev utrustad med personaltröja, namnbricka, gummihandskar, förkläde och mössa. Jag fick godkänt när jag torrmoppade golven och att plocka ur diskmaskinen gick som en dans. Att vara på en liten enhet innebär en hel del ensamarbete så jag tror nog att Ann-Britt tyckte det var skönt att jag bara var hos henne en dag. Hon behövde nog vila öronen! Kul och lärorikt att se hur hon bl.a. planerar för barnens måltider utifrån alla de variationer som finns, att hon prioriterar att baka bullar och att hon ska hinna städa golven så att de är fria från grus och pärlor när barnen kommer in från rast. Tack för en fin dag!

Hela tiden händer det roliga saker i vår kommun. Jag hade förmånen att få vara med på Bruksspelens premiärvisning av deras senaste föreställning. Detta skedde på biografen i Ljungbyhed. Även om jag såg föreställningen två gånger i somras så var det lite annorlunda att se den i filmad version. Men precis lika bra.

Jag var en sväng på Söderåsens matmarknad i Skäralid. Köpte god ost och marmelad och dessutom en påse brända mandlar. En fin dag med många besökare och mycket godsaker. Har ni inte varit där förut så passa på nästa år. Gårdsbutikerna är verkligen något vi kan vara stolta över i vårt område.

Skåne Truck Show har jag besökt tidigare men jag blir ändå imponerad. Rad efter rad med blankpolerade lastbilar. Vilka eldsjälar det finns! Trots regn den här gången så verkade besökarna glada och nöjda. Med tanke på orkanerna som härjar i världen så är lite regn inget att förfäras över. Arrangörerna håller nog med.

Var det någon som missade Föreningsmässan som vi arrangerade för andra året? Synd i så fall för den var väldigt välorganiserad och uppskattad av oss som var där. VI får väl utgå från att den kommer åter nästa år eller året därpå. Jag tror att vi behöver visa upp allt det fantastiska vi har och att alla de som är föreningsaktiva får beröm för det de gör. Det förtjänar de.

Sedan har vi haft ett dialogmöte för politiken och ett för allmänheten i syfte att utveckla centrum i Klippan. Det kom dessvärre inte så många kommuninvånare på den öppna träffen. Kanske vi inte lyckades få ut budskapet. Nu har vi ett möte kvar och det är med företagare och fastighetsägare. Jag skulle tro att vi efter det har tillräckligt med goda idéer, som sedan kan hanteras i den politiska processen. Jag återkommer med mer information om hur det avlöper. Tanken är att vi ska göra något liknande framöver i Ljungbyhed och Östra Ljungby, men det får vänta till nästa år.

Jag avslutar med ämnet ”friskvård”. Själv nyttjar jag badhusets gym, är med på vattengymnastik och simmar. Dessutom går jag i rask takt tre gånger i veckan. Vad gör du? Är du en person som alltid är igång eller en sådan som aldrig kommer igång? Kanske du ska ta en promenad i Skäralid eller vid Vasasjön för att få en bra start. Jag var förresten i Skäralid för att förrätta en vigsel för någon vecka sedan. En av de anhöriga, som var från Malmö, kom ut vid ravinen och utropade: Detta är den vackraste platsen jag någonsin har sett! Det ni! Vi kanske ska se vår natur med en ”stabos” ögon!

Hör av er om ni har några frågor eller funderingar!