Tidigare nyhetsbrev

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00- 17.00
Fredag
08.00-16.00

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Hej!

Du läser just nu det första nyhetsbrevet av förhoppningsvis många flera. Det är varje månad flera aktuella frågor som vi rent politiskt behöver ta ställning till. En del av dessa frågor kommer upp som ärenden i den politiska processen medan andra kan avhandlas på ett betydligt smidigare sätt.

Eftersom jag är närvarande i kommunhuset en stor del av min tid (alltför stor tycker jag ibland då det vore önskvärt att vara ute "på byn" i alla kommundelarna lite mer), har jag tät kontakt med kommundirektören och förvaltningscheferna. Det händer även att olika aktörer eller medborgare ringer eller mailar mig i en mängd olika frågor. Då gäller det att agera klokt och att inhämta råd i den mån det behövs.

Under augusti månad har det varit ganska så lugnt på mötesfronten för min del. Vi hade Tekniska utskottet och Kommunstyrelsens arbetsutskott i mitten på månaden men annars har det varit tid för annat. Vad är då "annat"? Efter en titt i min kalender ser jag följande: möte för vårdnadshavare på Ljungbyhedsskolan, diskussioner om vår nya hemsida (visst blev den fin?), träff med representanter från Ungdomsinitiativet i Klippan, möte med Ljungbyhed Air, möte med Ljungbyhedsforum, mottagning av flygplan till Flygteknikcenter, invigning av LSS-bostäder på Apollo och Athena, möte med styrgrupp för arbetsmarknad och utveckling, träff med representanter från referensgruppen för funktionshinderfrågor, företagsbesök på Servetta, träff med nytt Leaderprojekt vid hembygdsföreningen vid Elfdalen, workshop med kultur- och fritid om föreningsbidragen, informationsmöte för politiken om räddningstjänsten, praktikdag med hemvård centrum, möte om Läderfabriksområdet, besök av regionråd på Ljungbyhed park, avtackning av kommunstyrelsens ordförande i Kristianstad (hon har ju blivit minister) och en hel del andra typer av möten internt och externt. Därutöver är det interna partimöten och träffar som jag medverkar på. Det händer så oerhört mycket i vår kommun just nu så att jag nästan blir yr.

Några av dessa aktiviteter vill jag gärna utveckla lite mer.

Branden i Ljungbyhed var självklart traumatiskt. Både för elever, föräldrar, personal samt oss politiker. Räddningstjänst och polis gjorde ett bra arbete och skolledning och personal har funnit godtagbara lösningar så att eleverna kunde få en bra skolstart. Nu är det viktigt att vi som är folkvalda inte rusar fram för fort med paniklösningar, utan kraftsamlar för den framtida lösningen för skola och barnomsorg som kommer att behövas i framtiden. Många diskussioner blir det innan vi är framme vid beslut.

Ljungbyhed Air är en ideell förening som ska arbeta för att utveckla den flygrelaterade verksamheten på Ljungbyhed Park. Det är Klippans kommun som tillsammans med Region Skåne, Lunds Universitet och områdets ägare PEAB, arbetar hårt för att det ska bli mer verksamhet i Ljungbyhed. Det rör sig om både utbildningar och näringslivsetableringar. I veckan startade Sveriges första drönaroperatörsutbildning i regi av Folkuniversitetet och veckan innan det levererades Flygteknikcenters senaste flygplan (ett Gulfstream-plan som har varit regeringsplan). Sannolikt kommer det att ske fler positiva saker i anslutning till befintlig verksamhet.

Praktik ute i verksamheten är en ny aktivitet för mig denna höst/vinter. Jag hade först den stora glädjen att vara en dag i Hemtjänst Centrums verksamhet. Oerhört nyttigt och lärorikt. Fantastisk personal och tacksamma brukare som har stärkt min ödmjukhet för hemtjänstens uppdrag. Tack för en väldigt fin dag!

Har du som läser detta några frågor så hör gärna av dig. Jag finns för dig och alla andra i kommunen och svarar så gott jag kan på dina frågor, eller ber om hjälp att besvara dem.