Detta händer i Landsbygdsrådet

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00- 17.00
Fredag
08.00-16.00

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
I veckan träffades Landsbygdsrådet på ett levande möte för att diskutera bland annat fiber, studieresa och vägbidrag.Ulf Kyrlig som är näringslivsutvecklare i Region Skåne kom på besök för att lyfta deras syn på och tankar kring landsbygd.

– Jag tycker det är mycket positivt att vi introducerar regionens syn i gruppen, säger Anna Thörnqvist som är EU-samordnare och landsbygdsutvecklare i Klippans kommun. Tillsammans med deltagarna i gruppen får vi en bra bild.

Landsbygdsrådet består av tjänstemän, politiker och kommuninvånare. Medborgarna blev nominerade till sina platser och rådet är nu fullt. Kommunalråd Kerstin Persson är ordförande och Anna Thörnqvist är samordnare.

– Rådet har börjat hitta sina former nu, berättar Anna. Det genomfördes en utvärdering under 2016 och baserat på resultaten har vi till viss del ändrat vårt arbetssätt. Bland annat har vi ett ökat fokus på att rådet är ett remissorgan och vi har haft inne en sådan. Det framkom också en önskan att representanterna skulle få möjlighet att berätta om sina orter och vad som är på gång där, vilket vi har börjat med nu.

Landsbygdsrådet träffas fyra gånger per år och det senaste mötet var den 7 februari.

– Vi diskuterade bland annat fiber, berättar Anna. Där saknar Bjärekraft fortfarande några intresseanmälningar innan projektet kan gå över i avtalsfas. Inom rådet har vi också möjlighet att skapa arbetsgrupper och det är just vad vi har gjort i fiberfrågan. Det är Bjärekraft som ansvarar för det projektet men Landsbygdsrådet och Klippans kommun är med och stöttar dem i det arbetet.