Sågenprojektet

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00- 17.00
Fredag
08.00-16.00

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Mitt i Klippan ligger ett hus fyllt med potential. Här finns redan idag ett antal aktiva föreningar men med start 2018 kommer Sågenhuset och kvarteret runt om att bli så mycket mer.

Genom Sågenprojektet vill vi tillsammans med föreningarna skapa en flexibel arena med öppna mötesplatser, möjlighet till spontanidrott och kulturupplevelser av olika slag.

Behovet av modernare lokaler för föreningar samt några av kommunens egna kultur- och fritidsverksamheter har under de senaste åren varit tydlig. I Sågenhuset och kvarteret runt omkring ser vi fina möjligheter att skapa en levande plats där människor möts, träffar nya vänner och provar på aktiviteter. För allas fritid helt enkelt.

Senaste nytt

På gång i Sågenprojektet

En park för alla Klippanbor

Tidigare nyheter
Den 24 januari hälsades alla som är intresserad av e-sport välkomna till ett informationsmöte. Där berättade vi från kommunen mer om den nya e-sportarenan och föreningarna Åby Esport, K LAN och Gank Gaming berättade mer om verksamheten.
Publicerad 190124

Här berättar Arne Grau Amnér, kultur- och fritidschef och Anders Björkqvist, chef för musikskolan och Ung fritid mer om processen och projektet.
Publicerad 181210

Den 7 november hölls två informationsmöten där invånare fick dela med sig av sina tankar och idéer kring kommande Makerspace och e-sportarena.
Publicerad 181108

Renoveringen i lokalerna är i full gång och mycket spännande händer på Sågen. Om du vill titta lite närmare på hur det ser ut där inne nu i början av september så har vi samlat några bilder. Välkommen in och ta del av bildspelet.
Publicerad 180907

Snart är Sågen-huset tomt. Föreningarna och den kommunala verksamheten flyttar tillfälligt ut i väntan på de nyrenoverade lokalerna. Läs reportaget här.
Publicerad 180605

Byggstarten närmar sig med stormsteg. Välkommen att läsa mer om vad kultur- och fritidschef Arne Grau Amnér och enhetschef för fritid och bad Jens Riis Olsson tänker om allt som är på gång. Reportaget hittar du här.
Publicerad 180315