Klippans näringsliv

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Kundtjänst: 0435-280 00
E-post: kommun@klippan.se

Besöksadress:
Trädgårdsgatan 12, 264 80 Klippanlänk till annan webbplats

 

Näringslivsavdelningen: naringsliv@klippan.se

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00- 17.00
Fredag
08.00-16.00


kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
I Klippan finns en lång företagstradition med 1200 aktiva företag med en spridning från enmansföretag till specialiserade branscher som transport, verkstad, livsmedel, papper, trä och plast. I kommunen finns cirka 6000 arbetsplatser. 

En av Sveriges mest spännande företagsparker finns vid flygplatsen i Ljungbyhed. Här finns till exempel Trafikflyghögskolan under Lunds universitet med inriktning på framtidsorienterad verksamhet. På området hålls även flera motorrelaterade event. Många mindre företag finns etablerade på området.

I kommunen finns många framgångsrika familjeföretag som till exempel Ljungbergs Tryckeri och Eurolink. Företagen ligger i den absoluta spetsen då det gäller både logistik, miljöfrågor och teknik. Börjessons Lastbilar AB i Östra Ljungby är ytterligare ett exempel på detta. 
 Livsmedelsföretaget GELITA Sweden AB är en av världens största producenter av gelatin och finns beläget i Stidsvig. Ett annat företag inom samma branch är Essentia Proteins.
Klippan Safety är en partner för den internationella fordonsindustrin med unik kompetens inom säkerhet och komfort. Produkterna används över hela världen i både lastbilar och personbilar.
 
Klippan har med god infrastruktur och sitt gynnsamma geografiska läge utvecklats inom transport- och logistiksektorn. DHL har valt att etablera sig i kommunen med ett megalager för logistikhantering i södra Sverige. Till anläggningen har anlags ett industrispår. 
 Inom lantbruksnäringen finns bland annat Bjärsgårds Lantbruks AB som driver ett av Skånes mest utvecklade jordbruk med mjölkproduktion som huvudinriktning.

De tio största företagen sysselsätter tillsammans cirka 1200 personer. Flera hundra finns anställda inom handel, där Klippan har ett komplett utbud utifrån ortens storlek. Klippans kommun är den största arbetsgivaren med cirka 1500 anställda.
 

Destination Söderåsen
Besöksnäringen utvecklas starkt i vår gröna kommun, som är till hälften skogsbeklädd. Näringen har fått en ordentlig knuff framåt genom fördelarna av närheten till Söderåsens nationalpark. Turisminriktade företag inom de fyra kommunerna Bjuv, Klippan, Svalöv och Åstorp marknadsförs på den gemensamma webbplatsen för Destination Söderåsen söderåsen.comlänk till annan webbplats.

Vad är Familjen Helsingborg?
Klippans kommun arbetar i tätt samarbete med 10 andra kommuner i nordvästra Skåne, genom samarbetet Familjen Helsingborg. Syftet med vårt arbete är att driva gemensamma frågor som gynnar regionen. Vår verksamhetsidé är att samarbeta för tillväxt, effektivitet och utveckling i kommunerna. Se en film om Familjen Helsingborg här.länk till annan webbplats