Lyssna Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Nyhetsbrev för näringslivet i april

Här hittar du aktuell information om vad som är på gång under den kommande månaden för näringslivet i kommunen.

Tourism in Skåne har tagit fram en strategi för digital turism
Den beskriver målbilden för hur offentliga och privata aktörer inom den skånska besöksnäringen ska agera i en digitaliserad omvärld för att bäst attrahera, bistå och tillfredsställa ett ökande antal besökare. Vid en träff på Tomarps Kungsgård förra veckan, informerades näringen i Söderåskommunerna av Petter Söderström från Tourism in Skåne, om hur upplevelserna runt Söderåsen kan tillgängliggöras digitalt på bästa sätt. Peter Reelfs som är projektledare för Makadam-projektet i Åstorp fanns också med på träffen och berättade om vilka möjligheter som finns för området och hur det kan ingå som en del av allt det som finns att uppleva på Söderåsen.

Avslutningsvis uppmanades de deltagande, av Klippans destinationsutvecklare och turistinformatör Matilda Brozén, att lämna in sitt informationsmaterial till Turistinformationen inför säsongsöppningen den 10 april.

Förenkla helt enkelt
Politiker och tjänstemän i Klippans kommun kommer som tidigare aviserats att gå utbildningen "Förenkla helt enkelt". Den ska ge inspiration, kunskap och idéer på hur hela kommunorganisationen kan förbättra sitt bidrag till företagsklimatet.

Erfarenheter från 103 kommuner visar att utbildningen i sig inte garanterar framgång, men för den kommun som vill få alla med sig och ta ett kraftfullt steg in i framtiden är den ett ovärderligt verktyg.

Thomas Forslin, processledare och representant för Sveriges kommuner och landsting, informerade vid förra företagarträffen på Norrehus om vad vi kan förvänta oss för resultat av utbildningen.

Företagsbesök
Delar av kommunledningen har denna månad bland annat gjort företagsbesök på Bilpartner och Gyllsjö Trä. Elfdalens Camping samt Söderåsens nationalpark står närmst på tur.

Företagarträff på Kraftringen
Den 4 april är det dags för en av våra trevliga Företagarträffar. Denna gång besöker vi Kraftringen i Klippan.

Andreas Lagerblad, sektionschef för drift och underhåll på Kraftringen, kommer att berätta om fjärrvärmeverket. Förutom en inblick i teknik och bakgrund så kommer han att ge exempel på hur företag och fastighetsägare kan optimera sin energianvändning. Därefter kommer Daniel Torgelsson, platschef på Kraftringen Klippan, leda en rundvandring på fjärrvärmeanläggningen.

Publicerat: 2017-03-28

<<Tillbaka