Lyssna Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Nyhetsbrev för näringslivet i maj

Här hittar du aktuell information om vad som är på gång under den kommande månaden för näringslivet i kommunen.

Välkommen till 2017-års utbildningar inom Tourism Academy
Merförsäljning, värdskapsboost, ekonomi och sociala medier. Utbildningarna riktar sig till dig inom turismbranschen och består av sex utbildningstillfällen.
De ges i samarbete med Visita-akademin.

Testa din exportmognad
Som en vägledning för att få en uppfattning om hur exportmogen din produkt är kan du göra ett enkelt test med ett 30-tal frågor, framtaget av Tourism in Skåne.
Som komplement och vägledning finns också den exportmognadshandbok som regionen tagit fram.

Företagardagarna
Passa på att boka dig för seminarium, knyt kontakter ha kul på Företagardagarna!

För tolfte året anordnas företagsmässan Företagardagarna i Lindab Arena. I år med drygt 200 utställare! Företagardagarna är en naturlig mötesplats med unik möjlighet för regionens företagare att presentera sina verksamheter. Nätverksmöjligheterna är stora och öppnar upp för samverkan och nya affärer mellan regionens aktörer.

Den 12 och 13 maj kan hela familjen prova, smaka, uppleva och inspireras av hela regionens näringsliv. Fri entré och massor av kul!

Länsstyrelsen Skåne
Länsstyrelsen bjuder in till ett frukostmöte där du får mer kunskap om de stora miljöutmaningarna för Skåne, nationella miljömål och kopplingen till de globala hållbarhetsmålen, goda exempel på hur företag kan arbeta med och kommunicera miljö- och hållbarhetsfrågor, samt vilka affärsfördelar detta kan ge.

Missa inte möjligheten att besöka ett mästerverk av en av världens mest innovativa arkitekter
I samband med Skåne Innovation Week 2017 får du möjlighet att besöka vår världsberömda kyrka, St. Petri. Lunds domkyrka och Le Corbusier nämns som jämförelse när Sigurd Lewerentz kyrkobygge bedöms – det är unikt i den moderna arkitekturen.

När Sankt Petri kyrka i Klippan invigdes 27 november 1966 uppstämde svenska och utländska arkitekter och kritiker sällsam växelsång. Man fann den konstnärligt intressantare än Lunds domkyrka och jämställde den med Le Corbusiers betongpoem, vallfärdskyrkan i Ronchamp, Frankrike, för att slutligen unisont slå fast att det rörde sig om ett av den moderna arkitekturens mästerverk. Den hade inte kommit till i ungdomligt skaparrus. När Sigurd Lewerentz lämnade byggnaden, efter att som en medeltida mästare personligen ha övervakat hur sten fogades till sten, hade han hunnit bli 82 år.

Du erbjuds två möjligheter till guidning i kyrkan av Anders Clausson:
31 maj klockan 08.00-09.30
2 juni klockan 12.10–13.50


Publicerat: 2017-05-02

<<Tillbaka