Fysisk aktivitet på recept (FaR)

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst
I Klippans kommun bedrivs verksamheten Fysisk aktivitet på Recept (FaR). Som patient inom sjukvården kan du få ett FaR- recept istället för, eller tillsammans med traditionell medicin. All legitimerad personal kan skriva ut detta recept.

På ditt receptet står det hur länge det är giltigt. Efter det att du har löst in receptet har du möjlighet att träna i upp till tre månader till en lägre kostnad av 500 kr. När perioden är avslutad går det att förlänga kortet med ytterligare tre månader. Du tar då med dig ditt recept till träningsanläggningen och får köpa en ny period till samma pris (500 kr).

Det finns sedan möjlighet att köpa ytterligare ett träningskort på badhuset (gäller ej vattengymnastik) till ett lägre pris, 1000 kr för 6 månader (ord. pris 1600 kr). Du måste då köpa kortet inom en månad efter avslutad träningsperiod. För att kunna utnyttja förmånen behöver du inte skaffa ett nytt recept. Läs mer om badhusets aktiviteter och bokningar här!

Efter dessa tre preioder tränar du som "vanlig" motionär.

Receptet lämnas in på Apoteket Kronanlänk till annan webbplats där patienten även får en tid till ”Friskoteket”. Friskoteket finns på kultur- och fritidsförvaltningen, med ingång via Klippans bibliotek.

FaR-samordnare i Klippans kommun är Catharina (Catta) Samuelsson. Hon nås på telefon 0435-281 95 eller via mejl till klippansbadhus@klippan.se