Stöd till föreningars integrationsarbete

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Kundtjänst: 0435-280 00
E-post: kommun@klippan.se

Besöksadress:
Trädgårdsgatan 12, 264 80 Klippanlänk till annan webbplats

Integrations- och föreningssamordnare
Love Hetz

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00- 17.00
Fredag
08.00-16.00

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Har din förening en projektidé för att jobba med integration? Nu kan ideella organisationer söka bidrag för att arbete med integrationsinitiativ för målgruppen nyanlända.

– Vi vill gärna se så många olika organisationer som möjligt, allt från idrottsklubbar till pensionärsföreningar är välkomna att söka, säger Love Hetz som är kommunens Integrations- och föreningssamordnare.

För att din förening ska bli godkänd och få bidrag så krävs det att ni har ett långsiktigt perspektiv och en tydlig plan för hur den verksamhet ni bygger upp kan leva vidare efter projektets slut. Vi ser också gärna att ni har en tanke om hur de nyanlända kan bli en del av den ordinarie verksamheten.

Så här går det till:
Vi behöver din ansökan senast den 30 november 2017. Bidrag kommer att delas ut kontinuerligt och vi kan inte garantera att det kommer finnas pengar kvar under hela perioden. Så skicka gärna in din ansökan så tidigt som möjligt. För att kunna söka bidraget ska ditt integrationsprojekt dra igång senast den 15 december 2017.

I din ansökan behöver vi också en enkel beskrivning av projektet och tidsplan, samt en enkel budget där ni beskriver hur ni tänker att pengarna ska fördelas.

En månad efter att ert projekt är avslutat behöver vi en skriftlig redovisning där ni berättar hur ni har använt pengarna, vad ni har gjort, hur många som nåtts av projektet och slutligen vad ni har uppnått med ert arbete. Tänk på att om ni inte skickar in redovisningen i tid så kan ni bli återbetalningsskyldiga.

 

Ansökningsblankett