Låt inte ekonomiproblemen ta över ditt liv

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Kundtjänst: 0435-280 00
E-post: kommun@klippan.se

Besöksadress:
Trädgårdsgatan 12, 264 80 Klippanlänk till annan webbplats

 

Budget- och skuldrådgivare
Marita Stureson

Telefon: 0435-285 51
E-post: marita.stureson@klippan.se

Besöksadress: Kommunhuset, Trädgårdsgatan 12.

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00- 17.00
Fredag
08.00-16.00Måndag - fredag kl 08.00-17.00

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Det finns hjälp och stöd att få. Det vill budget- och skuldrådgivare Marita Stureson att alla som bor i Klippans kommun ska veta.

Alla kan under längre eller kortare perioder hamna i ekonomiska svårigheter. Då är det viktigt att så fort som möjligt ta tag i problemet och försöka hitta en lösning. Det kan en budget- och skuldrådgivare hjälpa till med.

– Alla kommuninvånare är välkomna att ta kontakt med mig, säger Marita. Min rådgivning är gratis och det är ingen kö för att boka tid. Jag har tystnadsplikt och allt vi pratar om stannar mellan dig och mig. Du hamnar inte heller i några register.

Så här säger några av de som Marita har jobbat tillsammans med:

"Kom i kontakt med budgetrådgivningen i kommunen – det var det bästa jag gjort efter att jag blivit drogfri! Att slippa att ständigt ha en klump i magen och en massa oöppnad post från diverse inkassobolag och Kronofogden. Numera öppnar jag min post när den kommer och sorterar in den i mina pärmar! … Trodde inte att det var möjligt att må så bra som jag gör idag!"
Kvinna, 62 år

"Jag var desperat och såg ingen utväg när jag tog kontakt, men ditt bemötande när jag kom lyfte mig så mycket. När jag var på väg att ge upp fanns du där och fick mig att hänga i. Allt blev mycket lättare när du visade hur det såg ut och hur vi skulle göra. Numera sparar jag pengar när jag ska köpa något och betalar sedan kontant, tänker budget på ett helt annat sätt än tidigare!... Jag har sedan jag var hos dig rekommenderat bekanta att ta kontakt – det blir inte bättre av att vänta!"
Kvinna, 54 år

Marita kan stötta dig med bland annat att få en överblick över ekonomin, prioritera viktiga betalningar och arbeta fram hållbara avbetalningsplaner.

– Ju tidigare en person med ekonomiska problem tar kontakt med mig desto enklare kan vi lösa situationen. Det finns fler alternativ att jobba med om dina skulder inte nått kronofogden, förutom att göra en budget kan vi till exempel även förhandla med fordringsägarna.