Lyssna Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Nu kopplar vi upp till fiber

Den 2:e maj kopplades den första fiberkunden i Klippan tätort in i Bjäre Krafts stadsnät och den första etappen i kommunens fiberprojekt går mot målet.

Kommunalråd Kerstin Persson och Koncern-VD i Bjäre Kraft Håkan Eriksson var på plats när anslutningen aktiviterades.
Den första etappen i fiberprojektet i Klippans kommun går därmed mot målet, när grävningar och fiberläggning är klar i de områden som ingår, och kundernas utrustning kan börja aktiveras.

Så här säger kommunalråd Kerstin Persson:
- Från Klippans kommuns sida är vi glada för den satsning som Bjäre Kraft gjort i kommunen. Att nu få se det sista steget komma igång, så att våra kommuninvånare får tillgång till den senaste tekniken är mycket positivt. Stadsnätet är en del av satsningen men vi får framöver möjlighet att via Bjäre Kraft ansluta till fiber även på landsbygden. Klippans kommun ligger därmed väl framme när det gäller fiberutbyggnaden. Nu hoppas vi att de som har möjlighet att ansluta sig till både stadsnätet och landsbygdsutbyggnaden verkligen tar chansen. Jag vill även lyfta fram det engagemang bland invånarna som har bidragit till denna utveckling.

Fiberförläggningen i villaområden fortsätter närmast med grävningar i Ljungbyhed tätort. Bjäre Kraft och Klippans kommun kommer också starta arbetet med de landsbygdsprojekt som just blivit beviljade landsbygdsstöd.

Publicerat: 2016-05-16

<<Tillbaka