Angelägen Torsdag

2020-10-01 - 2020-10-01

Ett öppet och kostnadsfritt samtalsforum. Här får du chans att lyssna till intressanta perspektiv på aktuella samhällsämnen. Det ges också utrymme för att ställa frågor och komma med funderingar i samtalet.
Denna gången gästas vi av Patrik Lundberg som pratar utifrån sin bok Berättelsen om Sverige kring den svenska demokratin, polariseringen i samhället, konflikten mellan stad och landsbygd och om hur vi kan komma närmare varandra.

Tid:
1 oktober klockan 18.30-20.00.

Plats:
Musikskolans Konsertsal på Storgatan 9 i Klippan.

Program:
Patrik Lundberg – hur kommer vi närmare varandra?
Patrik Lundberg, född 1983, är kolumnist på Expressen (tidigare Aftonbladet och Helsingborgs Dagblad), vice ordf i Sveriges Författarförbund och debuterade 2013 med sin självbiografiska bok Gul utanpå som handlar om utanförskap, om hur det är att växa upp som svensk med asiatiskt utseende. Boken nominerades till debutantpriset Slangbellan och till Skånskans kulturpris och belönades med Sölvesborgs kulturpris. 2014 utkom Onanisterna som handlar om ungdomar som stannar i sin hemkommun efter gymnasiet. År 2017 utkom på annat förlag Facit konsten att skriva krönikor och år 2018 kom hans senaste bok Berättelsen om Sverige.

På Angelägen Torsdag i Klippan den 1 oktober pratar Patrik utifrån sin bok Berättelsen om Sverige kring den svenska demokratin, polariseringen i samhället, konflikten mellan stad och landsbygd och om hur vi kan komma närmare varandra.

Läs mer:
Patrik Lundberg på Expressenlänk till annan webbplats.
Patrik Lundbergs Twitterkonto.länk till annan webbplats

Arr: Klippans kommun och Antidiskrimineringsbyrån Norra Skåne.