Söderåsdagen

2019-08-03 - 2019-08-03

Upplev vackra trädgårdar, shoppa blommor, prova på att göra eget mathantverk på en unik gård, upplev naturen genom guidade turer, shoppa lokalproducerat i gårdsbutikerna, ät lokalt och gott, och upptäck sevärdheter på vår fagra ås. Och självklart mycket mer som lantlivet har att erbjuda.

Tid:
3 augusti klockan 10.00-18.00

Plats:
Söderåsen

Program:
Välkomna till Söderåsdagen - dagen då företag runt Söderåsen har öppet!

För första gången är äntligen Söderåsdagen här. Ett evenemang som öppnar upp dörrar till Söderåsens företag och föreningar.

Vi välkomnar besökare och erbjuder aktiviteter runt om Söderåsen i de fyra kommunerna Åstorp, Klippan, Svalöv och Bjuv. Aktiviteter som är förknippade med natur, kultur, mathantverk och utomhus aktiviteter.

Vi vill att ni ska få uppleva vackra trädgårdar, shoppa blommor, få prova på att göra ert eget mathantverk på en unik gård, uppleva naturen genom guidade turer, shoppa lokalproducerat i gårdsbutikerna, äta lokalt och gott, och upptäck sevärdheter på vår fagra ås. Och självklart mycket mer som lantlivet har att erbjuda.

Det kommer visas upp konst och musik, kulturella inslag som kommer krydda upp din vistelse.
Över hela Söderåsen erbjuds du som besökare aktiviteter i denna anda, detta bland bokskog och fågelsång hittar du avkoppling och inspiration. Den vackra och vilda Söderåsen är gammal, 150 miljoner år för att vara mer exakt. Det är kanske inte så underligt att det känns som ett äventyr att bara besöka den, lite trolskt. Här finner du riktig vildmark med urgammal skog, höga branter och hemlighetsfulla, mörka vatten.

Gårdsbutiker är vid denna tiden på året sprängfyllda av inspiration, lokala råvaror och växtlighet för ditt egna hem. Det finns platser på Söderåsen där du kan se olika djurarter som du kan beskåda, klappa och till och med rida på under Söderåsdagen.

Detta vill du inte missa...
Välkommen till första året av Söderåsdagen 3 augusti 2019!

Mer information kommer komma inom kort på http://www.soderasdagen.selänk till annan webbplats

Arr: Söderåsdagen, Söderåsens nationalpark, Klippans kommun, Svalövs kommun, Åstorps kommun, Bjuvs kommun m.fl.