Aktuell utställning

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Kundtjänst: 0435-280 00
E-post: kommun@klippan.se

Besöksadress:
Trädgårdsgatan 12, 264 80 Klippanlänk till annan webbplats

 

Klippans konsthall
Storgatan 9, Klippan
E-post: kultur.fritid@klippan.se

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00- 17.00
Fredag
08.00-16.00


 

Öppettider konsthall (ingång via biblioteket)länk till annan webbplats

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Åke Sjöberg, måleri och teckningar

Utanförskapets gemenskap: en målerisk demontering av det normala
5 maj-10 juni 2018

Vernissage lördag 5 maj klockan 11-13.

Utställningen följer bibliotekets öppettider.

Utanförskapets gemenskap: en målerisk demontering av det normala
5 maj-10 juni 2018

Åke Sjöberg har en bakgrund som ingenjör och performancekonstnär, och är i dag en konstnär som med teckning, måleri och text undersöker, tar isär, analyserar och visualiserar olika sociala rörelser, och system för mellanmänsklig kommunikation och maktutövning. Han vill genom sitt arbete skapa en förståelse för de osynliga system vi lever i.

Inför denna utställning har Åke jobbat med utgångspunkt i den svenska kroppsaktivismen, transpersoner och symboler. Med schablonmåleri, specialbyggda jättepenslar och rastrerade bildtryck byggs akrylmålningar upp. Med en visuell komposition baserad på relationer matematisk beräknade med utgångspunkt i talet ”Fi”. Detta kompletteras med stora serier tuschteckningar med förlagor från Instagram.

Åke Sjöberg: Att upptäcka saker som jag under hela mitt liv har sett utan att lägga märke till intresserar mig mycket. Saker som det mönster av sexuella övergrepp som finns överallt i samhället vilket framkommit av #metoo kampanjen, eller det strukturella förlöjligandet och skambeläggandet av feta människor. Osynliga saker som är en del av normen i vårt samhälle, därför att det "alltid" har varit så och att vi inte kan se det som ett mönster eftersom vi aldrig från ett perspektiv kan se helheten.

Relaterade länkar