Utbildning & Barnomsorg

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00- 17.00
Fredag
08.00-16.00


kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Välkomna till förskolor och skolor i Klippans kommun

Ett av de prioriterade målen för Klippans skolor är att skapa en skola med brett urval av trygga, lärande miljöer där det slutliga målet är hundraprocentig måluppfyllelse. En förutsättning för detta är att våra pedagoger lär känna varje barns sätt att lära, och att de skapar en trygg miljö, där varje barn och ungdom känner sig respekterad och betydelsefull och får väl anpassade uppgifter.
Skolforskning visar att yrkesskickliga lärare är den enskilt viktigaste faktorn för elevernas studieresultat och deras måluppfyllelse. Vi vill ligga i framkant utifrån pedagogiska metoder och organisering av undervisningen. Därför satsar vi på förstelärartjänster.

Nyheter Utbildning och barnomsorg

 • Invigning av ny hangar på Flygteknikcenter


  2018-08-17 Idag, 17 augusti, invigdes en ny hangar på Flygteknikcenter som ska inrymma det nyaste flygplanet Gulfstream G4 så att det blir en del av utbildningen.
 • Välkomna till höstterminen 2018


  2018-08-02 Vecka 33 är det dags för skolstart för eleverna i både grund- och gymnasieskola. Information om vilka tider som gäller och schemat för skolskjutsen hittar du här.
 • Fel i faktura för barnomsorg


  2018-07-18 Felaktiga fakturor har gått ut för barnomsorgen i juni månad. Detta korrigeras nu på fakturan för juli.
 • Avgiftskontroll inom barnomsorgen


  2018-07-03 Klippans kommun strävar efter att alla familjer som använder vår barnomsorg ska betala rätt barnomsorgsavgift. Det är en rättvisefråga att alla betalar rätt avgift för sin plats i förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg.
 • Ny grundskola i Klippans kommun


  2018-06-20 Under våren 2021 planeras för att en ny grundskola ska stå färdig vid Kristoffers väg i Klippan. Den 19 juni antogs detaljplanen för skolans område av kommunfullmäktige i Klippans kommun, och i nästa steg påbörjas anbudsprocessen.