Arkiv

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Hit flyttas gamla artiklar från Aktuellt

Lucia 2014

Lucian med sina tärnor

Nobeldagen 2014

Våra rektorer Hans och Åsa uppmärksammar Nobeldagen med att komma till jobbet i festkläder.

Bjärsgårdslunken 2014

Måndagen den 2 juni genomfördes Bjärsgårdslunken på Nya Snyggatorpsskolan. Elever och personal tar sig runt den cirka 10 km långa rundan så snabbt som möjligt. Årets vinnare blev:

  • Flickor: Vanja Blomberg tid: 52.39
  • Pojkar: Rahmat Muradi tid: 43.50
  • Personal damer: Anna Stenfeldt tid: 52.05
  • Personal herrar: Tomas Frennesson tid: 44.02

ÖPPET HUS

Nya Snyggatorpsskolan höll "ÖPPET HUS" onsdagen den 13 februari klockan 18.00 - 20.00. Alla hälsades välkomna för att se vår delvis nyrenoverade skola. Lärare och elever  presenterade skolan och sina ämnen.

Dansuppvisning - Freestyle Phanatix

Den 12/12 2012 gav elever från Nya Snyggatorpsskolan och Ljungbyhedsskolan en dansuppvisning tillsammans med Freestyle Phanatix.

Se filmklipp nedan.

TJEJMÄSSA

Lördagen den 24 november kl. 14.00 - 17.00 hölls tjejmässa i Hjärtat på Nya Snyggatorpsskolan, med tävlingar, fyndbord, utställare, workshops, gratis fika och inspirerande gäst.

Skolan är till för ditt barn

En broschyr om de nya läroplanerna och den nya skollagen som riktar sig till
dig som har barn i grundskolan, grundsärskolan, specialskolan eller sameskolan. Ladda hem broschyrenPDF (pdf, 704.1 kB)

Viktig information angående busstransporter:

Från och med torsdag 30/8 får inte elever åk 7-9 bosatta på Storängsområdet åka skolbuss. Elever som ej är berättigade till skolskjuts har tagit plats från dem som som är berättigade. Det är fattat beslut om att elever som är berättigade till skolskjuts ska erhålla busskort. Från den 5/9 får endast elever med busskort åka med skolskjutsarna.

Årets fotbollsturnering

För andra året i rad spelades det en fotbollsturnering mellan årets 9:or, personalen och byggjobbarna. Till slut tog 9D hem vandringspriset genom att slå 9C2. Här under finns lite bilder från turneringen.

Glada miner före match i personallaget

Bygglaget spänner musklerna

Här spelar 9B1 mot 9C1

Anton går till anfall. Jagad av Beatrice

Rektor Inger (i gul tröja) försöker att driva med byggjobbarna. Helene är beredd att hjälpa till

Anton sätter första målet för personalen

Vissa matcher var så jämna så de fick avgöras med straffar. Här nätar Emil

Avslutningsbal på Spången för årets 9:or

Årets 9:or och Nya Snyggatorpsskolans personal hade sin avslutningsbal på spångens gästgivargård tisdagen den 5 juni. Balen inleddes med drink i solskenet, därefter blev det middag vid långbord i de anrika lokalerna. Kvällen fortsatte med dans till Willez orkester.

Mingel framför Spången

Klasserna samlades för en sista bild

Personal poserar framför elevernas kameror.

Sommarskolan 25 juni - 13 juli 2012

Barn- och utbildningsförvaltningen i Klippan arrangerar även i år en tre veckor lång Sommarskola. Sommarskolan är i första hand avsedd för de elever i skolår 8 och 9 som inte uppnår betyget godkänt, alternativt E, i svenska, matematik, engelska eller svenska A.

Nya Snyggatorpsskolan hjälper landmineoffer i Sri Lanka

Eleverna på Nya Snyggatorpsskolan har gjort det igen! Ni samlade ihop cirka 40 000 kronor. Tack alla som bidragit och tack alla fina elever! 

Bjärsgårdslunken 4/6 2012

Vi springer/lunkar/går på en bana runt Bjärsgård, den totala sträcka är 10 km. Vätskekontroll vid scoutstugan efter ca 6 km . Banan är markerad med snitslar och det finns funktionärer längs med hela banan. Loppet består till största del av grusväg. Detta lopp är en tradition på Snyggatorpsskolan sedan 30 år tillbaka. Vi hoppas på fint väder och glada deltagare.

Mer informationPDF (pdf, 48.4 kB)

Resultat Bjersgårdslunken 2012

Totalsegrare och därmed också bästa elev blev Micki Ågren i klass 8B1 med tiden 42.58. Bästa kvinnliga deltagare blev No-Ma läraren Lina Strömblad med tiden 46.10 knappt slagen av Idrottsläraren Emil Jensen som kom i mål 10 sekunder ?? tidigare. Bästa  elev av tjejerna blev Astrid Nilsson i klass 8A med tiden 48.30.

Micki totalvinnare av Bjersgårdslunken 2012 med tiden 42.58

Astrid bästa tjej med tiden 48.30

Lina bästa kvinnliga lärare med tiden 46.10

Emil bästa lärare med tiden 46.00 (enligt honom själv)

Diplom

Barncancerfondens diplomNya Snyggatorpsskolan fick diplom av Barncancerfonden

Tor's och elevensvals elevernas stödkonsert till förmån för Barncancerfonden inbringade 8006 kr.

Tack alla!

(Klicka på diplomet för att se det i större storlek)
Matematikprojektet invigs onsdagen den 25 april

Nya Snyggatorpsskolan står som värd för invigningen av matematikprojektet. Kommunens båda högstadieskolors åttondeklassare kommer att jobba med olika matematikproblem samt vara med om invigningen av projektet.

Nya Snyggatorpsskolan hjälper landmineoffer i Sri Lanka   

Elevrådsstyrelsen på skolan har beslutat att vi ska göra en insats för att hjälpa Sri Lanka. Alla elever är lediga för att genom ett par timmars arbete samla in pengar till förmån för de drabbade i Sri Lanka. Åk 6, åk 7 och åk 9 jobbar den 25/4. Alla i åk 8 gör sin insats den 26/4.

PIM examen

Tisdagen den 18 juni 2013 examinerades de första PIM:arna på Nya Snyggatorpsskolan. Det tittades och kommenterades stillbildsfilmer och åts PIM-tårta.

Vår egen PIM-tårta

Glada pedagoger

Nya Snyggatorpsskolan hjälper

SRI LANKA 2013 Vi har åter gjort en bra insamling på Nya Snyggatorpsskolan. Alla elever i 6:an t o m 9:an var ute den 21/5 och jobbade ihop lite över 40 000 kronor! Tack alla fina elever och alla vänliga bidragsgivare!

Bjersgårdslunken 2013

Bjersgårdslunken gick i strålande väder detta året. De flesta elever och personal deltog och sprang, lunkade eller gick 1 mil. Totalsegrare blev Jonathan Ahlbäck Ikonen i klass 9C med tiden 40.26 min. Bästa Flicka blev Vanja Blomberg i 8D, med tiden 52.45 min. Bästa lärare blev Lina Strömblad med den fantastiska tiden 44.20 min.

Masstart

Jonathan segrade med tiden 40.26

Bästa lärare blev Lina som kom i mål på tiden 44.20

Öppet Hus blev succé igen

Årets öppna hus blev en succé igen. Kvällen var välbesökt och trevlig. Elever och föräldrar fick vara med om diverse olika upplevelser på vår skola. Se några bilder här under.

NO-Show

affisch


Öppet Hus

Nya Snyggatorpsskolan håller "ÖPPET HUS" onsdagen den 13 februari mellan klockan 18.00 - 20.00.

Alla Hälsas välkomna för att se vår delvis nyrenoverade skola. Lärare och elever kommer att presentera skolan och sina ämnen.


Alla elever slutar senast kl 14.00 denna dagen.

Bussar avgår som vanligt kl. 14.10


(Klicka på bilden för att se den i större storlek)

Öppet hus 2013