Klart med ny chef för grundskolan

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Vi hälsar Mattias Adolfsson välkommen till tjänsten som verksamhetschef för grundskolan i Klippans kommun.

Här berättar han mer om skolans utmaningar och det arbete han nu drar igång:

- Klippans kommuns grundskolor står inför ett antal utmaningar både på kort och lång sikt, säger Mattias.
Kommunens ambition är att växa till över 19 500 invånare år 2025 och för att kunna vara en attraktiv kommun för både den befintliga befolkningen men också ett bra och konkurrenskraftigt alternativ för inflyttning krävs det att vi har en skola i toppklass.

- Den största, långsiktiga, utmaningen är att få till en bra och effektiv lokalsituation så att vi har bra, pedagogiskt väl utformade, skolor för alla de barn som går i skolan hos oss. För att skolan ska fortsätta att vara attraktiv och utvecklas så har vi också ett aktivt utvecklingsarbete inom pedagogiken framför oss och jag är både glad och stolt över att ha fått förtroendet att både få vara en del av och leda detta arbete.

- I det korta perspektivet ser vi just nu över skolans ledningsorganisation för att därigenom säkerställa att vi är rätt rustade för att leda Klippans skolor vidare i arbetet tillsammans med personal, elever och vårdnadshavare.

– Vi har haft en öppen rekrytering, berättar skolchef Rose-Marie Bergman. Facken och arbetsgivaren var totalt eniga när vi utsåg Mattias att leda grundskolans verksamhet.
Mattias har sedan augusti varit anställd i Klippans kommun som kvalitetsutvecklare och axlar nu ett större ansvarsområde.

Vi önskar Mattias stort lycka till med det viktiga uppdraget!