Aktuellt

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt


Vuxenutbildningen/
Yrkeshögskolan

Storgatan 9
264 80 Klippan
Telefon: 0435-283 56
E-post: komvux@klippan.se

Vuxenutbildningen
Rektor Johan Månsson

Flygteknikerutbildningen
Rektor Mats Salomonsson

Trafiklärarutbildningen
Rektor Matts Skoog

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-16.00
Fredag
08.00-15.00

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Aktuellt inom vuxenutbildningen

 I höst startar vi upp de för oss nya Yrkesvuxutbildningarna Lager och logistik - truck, lagerarbete och plockhantering på terminal samt Mekaniker - tunga fordon - buss, lastbil, lantbruks- och entreprenadmaskiner. Läs mer under Yrkesvux.

 

Nu har vi uppdaterat med nya info-blad gällande Barn och Fritid samt vår nya utbildning Vård och omsorg - med språkstöd. Du hittar dessa under Yrkesvux.

Undervisningen är inställd!

Efter folkhälsomyndighetens rekommendationer har vi tagit beslut att undervisningen inom Vuxenutbildningen i Klippan kommer att ske som distansundervisning from tisdag 17/3. Du som är elev kommer att få mer information av din lärare via skolans lärplattform (Skolportalen), PIM eller mail.

Detta beslut gäller vårterminen ut. Undantag görs för de praktiska delar inom vuxenutbildningen som inte går att driva på distans.

Eftersom ny information kan komma från berörda myndigheter kan detta beslut komma att revideras med kort varsel.

//Skolledningen Vuxenutbildningen i Klippans kommun

 

Trafiklärarutbildningen i Klippan - start augusti 2020

Vi inbjuder dig som är intresserad till ett möte, tisdagen den 3 mars kl. 19.00, för att berätta om utbildningens innehåll och upplägg. Under kvällen kommer du att träffa lärar-, elev- och branschrepresentanter som ger sin syn på utbildningen. Du kommer även att få information om studieekonomi, arbetsmarknad och trafiklärarnas arbetssituation.

Det är mycket viktigt att närvara vid informationsmötet om man vill söka till utbildningen och vi vill att du anmäler dig senast torsdagen den 27 februari.  Anmälan görs till frida.madsen@klippan.se

 

Inom Yrkesvux fortsätter vi med Bageri & konditori, Barn och fritid, Yrkesförare Gods- resp Persontransporter, Anläggningsförare och även vidareutbildning till Maskinförare för den som har yrkesbevis som anläggare.

Vi planerar även en utbildning i Fordonskombinationer för den som har C-kort men behöver komplettera till klass CE.

 

För övriga kurser och utbildningar har sista ansökningsdag passerat. Vi tar dock emot i mån av plats så kontakta oss eller SYV i din hemkommun (Yrkesvux) för mer information.

Mer information om utbildningarna finns  under Våra kurser och utbildningar.

 Så här säger några deltagare på Yrkesvuxutbildningar inom Familjen Helsingborglänk till annan webbplats!

 

VIKTIG INFORMATION!

Vi har fått besked enligt nedan från Universitets- och högskolerådet, med anledning av detta ber vi er som varit i kontakt med oss tidigare angående slutbetyg höra av er igen för att se om det blivit några förändringar när det gäller era betyg.

Slutbetyg inom komvux kan utfärdas till och med den 1 juli 2020
Regeringen har beslutat att flytta fram slutdatumet för att utfärda slutbetyg från komvux från den 1 januari 2017 till den 1 juli 2020. Till följd av beslutet justeras också datumet för övergångsbestämmelser för sökande med slutbetyg, så att en sökande med slutbetyg uppfyller kraven för grundläggande behörighet enligt äldre bestämmelser fram till 1 juli 2020.

Med anledning av regeringens beslut diskuterar just nu Sveriges universitet och högskolor en framflyttning av datumet för skärpta krav för grundläggande behörighet (tillsvidare gäller 2 januari 2017).

Datumet för skärpta krav för grundläggande behörighet är framflyttat till den 30 juni 2020.

 

Klippan är en av 32 skånska kommuner som samverkar genom plattformen för Yrkes-sfi i Skåne. Läs mer under rubriken Yrkes-sfi


Certifiering av Vård- och omsorgscollege
Båstad Klippan Ängelholm Örkelljunga
Vi är certifierade inom vård- och omsorgscollege.
Läs mer om Vård- och omsorgscollegePDF (pdf, 126.2 kB)