Våra kurser och utbildningar

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Vi har utbildning för alla! Välj vad, när och hur du vill studera. Du kan läsa enstaka kurser eller hela utbildningar - på heltid, deltid eller ev distans

Har du kunskaper inom ett yrkesområde men inga betyg - kontakta oss för validering! Finns det kurser du saknar i vårt utbud, kontakta oss! Du kan vända dig till studie- och yrkesvägledaren eller expeditionen för mer information. Alla kontaktuppgifter hittar du under rubriken Kontakt.

Information om grundläggande vuxenutbildning - grundvuxPDF (pdf, 40.2 kB)

Här hittar du kursutbudet på gymnasienivå ht18-vt19Word (word, 38.1 kB) 

Vård- och omsorgsutbildningen
Utbildningen vänder sig till dig som vill ha ett spännande och omväxlande arbete inom vård och omsorg. Efter avklarad utbildning är du behörig att arbeta som undersköterska inom hälso- och sjukvård eller vård och omsorg av äldre människor eller funktionshindrade.

Vår utbildning är certifierad för Vård- och omsorgscollege, vilket innebär att vi har ett nära samarbete med arbetslivet. I utbildningen ingår fyra veckors praktik per termin inom olika verksamheter, vilket ger möjlighet att prova på och känna sig för inom yrket.

När du är klar med din utbildning och har minst E i alla kurser får du ett diplom som visar att du gått en utbildning som är kvalitetssäkrad.

Läs mer om Vård- och omsorgsutbildningen, kursupplägg och förkunskaperPDF (pdf, 850.4 kB)

SFI – Svenska för invandrare
Målet är att du ska få grundläggande kunskaper i det svenska språket och om det svenska samhället, så att du kan klara dig i det vardagliga livet och på arbetsmarknaden.
Intagning sker kontinuerligt.

Yrkesförarutbildningar

Persontransporter - buss
Kursstart mars-19 och antagningsarbetet pågår. Nästa kursstart augusti-19
Utbildningen skall ge den kompetens som motsvarar de grundläggande yrkeskrav för persontransporter med buss. Den ger också fördjupade kunskaper inom det fordonstekniska området vad gäller transporter. Vid godkänd uppkörning erhålles körkortsklass D.

Läs mer om utbildningen härPDF (pdf, 906.4 kB)

Godstransporter - lastbil
För kursstarten mars-19 är antagningen klar. Nästa kursstart är planerad till våren-20.
Utbildningen ger fullständig kompetens för yrkesförarområdet inom distributions- och godstransporter såväl nationellt som internationellt. Den ger också fördjupade kunskaper inom det fordonstekniska området vad gäller transporter. Vid godkänd uppkörning erhåller man körkortsklasserna C, CE samt yrkeskompetensbevis.

Läs mer om utbildningen härPDF (pdf, 918.6 kB)

Vi har även utbildningar till Anläggnings- resp Maskinförare med start i maj-19. Du hittar mer info om dessa under Yrkesvux. 

Utbildning via yrkesvux
Vi erbjuder följande utbildningar med start i augusti

Bageri- och konditori

Barn- och fritid

Kock

Under Yrkesvux hittar du information om utbildningarna.