Gå till innehåll

Anna Bauer i Klippans Konsthall

Datum till

Anna Bauers textilutställning i Klippans Konsthall bjuder in dig i konstnärens värld av garner, maskor, stickor, avigt och rätt.

Ett stickat konstverk, på en vit bakgrund, som har runda former och blandade färger 

Klippans Konsthall 20 januari - 2 mars 2024
ANNA BAUER - Sånt jag tänker på när ingen ser
Klippans Konsthall, Storgatan 9 C, Klippan
Fri entré

Öppettiderna för Klippans Konsthall följer Klippans Bibliotek. Läs mer här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anna Bauer
är textilkonstnär, konsthantverkare, skribent och författare. I denna spännande utställning visas stickade verk där Anna undersöker en annan ingång till stickningen än det bärbara plagget. Vad händer när stickningen inte är plagg, utan ytor, mönster, form, strukturer och objekt?
Textilen är mitt material, det är där jag har mitt hjärta och min fingertoppskänsla. Det textila fältet är brett, det finns alltid nya tekniker och uttryck att utforska. I perioder har jag snöat in på allt ifrån att sy korsetter och historiska kläder till olika sorters tryck och stora broderier. Sedan några år tillbaka har jag stickat med en förtjusning som gränsat till besatthet. Det började med tröjor till barnen och sedan spillde det över på konsten. Det har också blivit några böcker om stickning samt fanzinet Smörhönan.
Läs mer om Anna Bauer:
Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Arrangör: Klippans konstförening och Klippans kommun

Evenemangsinformation

Datum
till
Plats
Klippans Konsthall, Storgatan 9 C, Klippan
Arrangör
Klippans kommun och Klippans konstförening