Gå till innehåll

Vill du stötta och hjälpa barn och ungdomar i en utsatt situation? 

Det händer att barn, av olika skäl, under en period, behöver bo någon annanstans än i sitt eget hem. Klippans kommun söker därför ytterligare ett kontrakterat jourhem i Klippan med omnejd.

Att vara kontrakterat jourhem innebär att stå till Klippans kommuns förfogande och kunna ta emot barn i hemmet med kort varsel. Som kontrakterat jourhem ansvarar man för barnets dagliga omsorg. Man behöver man vara flexibel, ha tålamod och genuint tycka om barn och ungdomar. I uppdraget ingår det att kunna skjutsa barnet till och från förskola/skola, att ha kontakt med de biologiska föräldrarna, andra viktiga personer i barnets nätverk samt ha ett tätt samarbete med socialtjänst, skola och eventuellt andra instanser såsom Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) eller habiliteringen.

Som jourhem behöver du/ni ha två rum till förfogande. När du/ni godkänts som jourhem av vår Socialnämnd ersätts du/ni med arvode samt får omkostnad för de barn som placeras hos er. Vi följer Sveriges kommuners och regioners (SKR) rekommendationer. Som jourhem ingår grundutbildning samt fortlöpande stöd, råd och handledning från familjehemssekreterare. Andra utbildningar och föreläsningar kan tillkomma.

Grundkrav för att vara kontrakterat jourhem:

  • En person som kan vara hemma på heltid
  • Inga egna barn under 10 år
  • Egen stabil situation
  • Hälsosam
  • Plats i hemmet
  • Ha körkort och bil
  • Bo geografiskt nära Klippan

Är du intresserad av att bli kontrakterat jourhem eller vill veta mer? Välkommen att kontakta Klippans kommuns familjehemssekreterare

Eleanor Book
Eleonor.book@klippan.se
0435-286 68

Annette Nilsson
Annette.nilsson@klippan.se
0435-280 53

Sidinformation

Senast uppdaterad:
8 februari 2023