Gå till innehåll

Nytt i ombyggnationen av Åbyhem

Personer i varselkläder står utanför en byggarbetsplats

Samtidigt som byggarbetet fortsätter så är rekrytering av medarbetare till nya Åbyhem till stor del färdig. Klippans nyaste vård- och omsorgsboende börjar närma sig sitt färdigställande.

Nya Åbyhem kommer att ha 40 lägenheter och fler boende än tidigare. Därför har rekrytering av ny personal varit i full gång. Bland annat kommer vi anställa tjugo nya undersköterskor.

- Rekryteringen har gått jättebra, berättar Fitore Sallova, projektledare för ombyggnationen av Åbyhem. Vi har hittat kompetent och erfaren personal med ett intresse för att arbeta med personer med kognitiv svikt, vilket är en viktig egenskap för oss.

- Vi har också rekryterat en enhetschef till Åbyhem Rubinen, fortsätter Fitore. Hon heter Nina Bridén och kommer närmast från en tjänst i Helsingborgs stad. Hon kommer tillträda tjänsten hos oss den 4 september.

Förutom rekrytering har vi också bjudit in till ytterligare träffar med anhöriga, en träff för anhöriga till boende på Åbyhem och en träff för anhöriga till boende på Ljungbygården. Boende på Ljungbygården har fått erbjudande om att flytta till nya Åbyhem.

- Vi pratade mycket om den kommande flytten, berättar Fitore. Klippans kommun kommer att fixa med flytten för de boende som väljer att följa med till nya Åbyhem. Efter semestrarna kommer vi bjuda in anhöriga att komma och kika på det nya boendet.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
25 maj 2023