Gå till innehåll

Lions bjuder de äldre på gåsamiddag

Åtta personer står runt ett bord där det står ett fat med gås och tillbehör

Sabina Tucic (i vit kockmössa) har tillsammans med Barbara Bednarz och Vlora Hajrizi (klädda i svart) lagat till maten till gåsamiddagen. Benny Nilsson, Sven Johansson, Bent Andersson, Börje Svahn och Denny Norling representerar Lions Club Klippan som har betalat för gåsamiddagen.

I dag, fredagen den 10 november, serveras det gås med klassiska tillbehör på kommunens äldreboende. Det är Lions Club Klippan som tillsammans med Klippans kommun ordnar festmåltiden.

Det doftar underbart gott när Sabina Tucic ställer fram det stora serveringsfatet med gyllenbrunt ugnsgrillad gås och goda tillbehör. Under hela morgonen har det grillats i ugnen, brysselkål och rödkål har kokats och tillretts tillsammans med andra goda tillbehör som ingår i en klassisks gåsamiddag. När maten är färdiglagad ska den köras ut till de omkring 150 personer som bor på kommunens fyra äldreboenden Ljungbygård, Ljungåsen, Väpnaren och Åbyhem.

Uppläggningsfat med gås, grönsaker och andra tillbehör.

Det är Lions Club Klippan som ser till att gåsamiddagen serveras på boendena i Klippan, något de hjälpt till genom att sponsra ekonomiskt de senaste tio åren.

- Eller hur många år har vi gjort det, frågar Bent sina kollegor från föreningen.

Bent Andersson är president för Lions i Klippan och är tillsammans med fyra kollegor på Åbyskolans kök för att fotograferas, alla klädda i gula föreningsjackor. Efter en stunds diskuterande råder det fortfarande en viss förvirring, men tio år låter rimligt, kommer de fram till.

Det känns fint att kunna ge de boende på äldreboendena en liten guldkant på tillvaron, säger Bent och berättar att efter fotograferingen ska medlemmarna ur föreningen åka ut till boendena och hjälpa till med serveringen.

- Det brukar vara en fin stund som de boende uppskattar. Vi passar på att gå runt och samtalar med de äldre. Dessutom serverar vi ett glas vin till de som vill ha.

Förra året var det brist på gås, så då fick det serveras kyckling och kalkon i stället. Men i år är gåsen tillbaka på serveringsfatet.

- Vi serverar även kalkon till de som vill eftersom det är lite enklare att tugga, säger Lill Spenninge, måltidschef i kommunen, och betonar hur viktigt och bra det är med samarbetet med Lions. De betalar för maten och kommunen lagar till och distribuerar ut den till boendena. Precis som Bent säger kan vi ordna till det där lilla extra och bjuda på en riktig festmåltid.

När bilden har tagits på sponsorerna och den fina uppläggningen bär Sabina iväg maten och säger att de äldre såklart även kommer serveras efterrätt, i form av klassisk äppelkaka.

- Med vaniljsås hoppas jag, säger Bent och tillägger att det ska vara mycket av den eftersom det är så gott.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
10 november 2023