Gå till innehåll

Vatten & avlopp

I dagens samhälle är vattenförsörjning och avlopp en av de viktigaste delarna i den tekniska servicen. När vi vrider på kranen ska vattnet komma genast och hålla en hög kvalité. Vattnet klassas som ett livsmedel.

När vi spolar i toaletten ska avloppsvattnet snabbt ledas bort för att renas på ett så effektivt sätt att miljön inte påverkas negativt. För att lyckas med ett sådant företag, krävs resurser i personal och inte minst i kunskaper. Om något skulle inträffa i dricksvattenförsörjningen till samhället, måste personalen snabbt vara på plats och lokalisera skadan. VA-verken har ett väl utbyggt larmsystem både vad gäller dricksvatten och avloppsvatten. Problem upptäcks och rättas till många gånger långt innan konsumenten märker av problemet.

Kommunen har krav på sig att hålla konsumenterna med dricksvatten av hög kvalitet, enligt lagen.

Informationsbrev Vett och vatten

Fyra gånger per år ger Klippans kommun ut informationsbrevet Vett och vatten. Med våra informationsbrev vill vi ge dig tips och råd på hur du kan hjälpa till att förbättra miljön och hålla koll på din vattenkonsumtion hemma. Informationsbrevet bifogas med VA-fakturan. Du kan också ta del av dem här nedan.

Vett och vatten - Sommar 2022 Pdf, 334.1 kB, öppnas i nytt fönster.

Se även

Sidinformation

Senast uppdaterad:
20 september 2022