Hitta bostad

Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Välkommen till Klippans kommun! Letar du efter en lägenhet eller annan bostad i Klippans kommun, ska du kontakta fastighetsägare och hyresvärdar för att höra hur du ställer dig i kö hos dem.

Klippans kommun har själv inga hyresrätter till uthyrning. Däremot har vårt kommunala bostadsbolag det. I Klippans kommun finns det kommunala bostadsbolaget Treklövern, som hyr ut lägenheter i Klippan, Ljungbyhed, Östra Ljungby och Stidsvig. Information om lägenheter, lägenhetsköer och lediga lägenheter hittar du på Treklöverns hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vill du köpa en bostad vänder du dig till de lokala fastighetsförmedlarna.


Centralt eller landet - du bestämmer
I Klippans kommun finns möjlighet att bo centralt, nära till restauranger, shopping och nöjen. För dig som föredrar lugnet finns här goda möjligheter att slå sig ner i en lantlig idyll. Oavsett vilket typ av boende som passar dig bäst så finns det mesta här. I Klippans kommun finns hyresrätter, bostadsrätter, radhus och villor. Möjligheten att själv designa ditt drömboende finns på våra fribyggartomter. En fribyggartomt är inte bunden till särskilda husleverantörer och finns över hela kommunen. Om du väljer att slå dig ner här får du mycket bostad för pengarna.

Strategiskt läge med bra kommunikationer
Klippans kommun ligger strategiskt bra placerat, nära till större städer som Helsingborg och Ängelholm. Med bil, tåg eller buss tar du dig enkelt till och från Klippan. I närheten finns även Ängelholm-Helsingborg flygplats.
Klippans kommun är en del av Familjen Helsingborg, ett samarbete mellan 11 kommuner i nordvästra Skåne.

Prisbelönad mat för våra barn och unga
Det finns många alternativ för barnomsorg och utbildning i Klippans kommun. Du kan välja kommunal eller privat barnomsorg och förskola beroende på vad som passar er familj bäst. Klippans kommun erbjuder utbildning från årskurs 1 upp till det är dags att ta studenten. Det finns flera olika grundskolor att välja mellan. Klippans gymnasieskolor erbjuder flertalet olika utbildningar, bland annat Ekonomi, El och Energi och Flygteknik. Gemensamt för barnomsorg och skola är den fantastiska maten som vunnit flera priser. I kommunen finns olika mötesplatser för unga.

Kommunens äldreomsorg är välfungerande och vi erbjuder både boende och hjälp till dem som bor i hemmet. Boende för äldre finns i centrala Klippan, Östra Ljungby och Ljungbyhed. I kommunen finns flera mötesplatser för dig som är äldre. Här kan man umgås, fika och delta i olika aktiviteter.

Det finns många möjligheter till en aktiv fritid i Klippans kommun.