Lediga tomter

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt


Markingenjör
Monica Johansson

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Det är du och din familjs val som avgör var ni ska bo, vilket hus du/ni ska bygga och vem som ska vara er husleverantör.
Klippans kommuns tomter är fribyggartomter och inte knutna till särskilda husleverantörstyper. Ni köper tomt och bestämmer själva (inom ramen för bygglovsregler) vilket hus ni ska bygga.
Färdigbildade tomter är utspridda i olika kommundelar:

  • Klippans tätort
  • Ljungbyhed
  • Östra Ljungby
  • Stidsvig
  • Källna
  • Hyllstofta

Klippankartanlänk till annan webbplats under fliken Tomter till försäljning kan du enkelt få en överblick på våra lediga tomter och läsa mer om dem.

Kommunalt vatten och avlopp är utbyggt till merparten av tomterna. Priset på tomter varierar beroende på var de är belägna. Prisintervallet är 40-200 kronor/m². Klippans kommun säljer sina villatomter inklusive anslutningsavgiften för vatten och avlopp. Anslutningsavgiften avser en lägenhetsavgift. Tillkommande lägenhetsavgifter betalas efter erhållen faktura från VA-kollektivet.

Tomtkö
Klippans kommun har en tomtkö som gäller för hela kommunen. Till tomtkön knyts en registreringsavgift om 500 kronor och en årlig förnyelseavgift om 100 kronor. Avgiften återbetalas vid genomfört tomtköp.

Registrering i tomtkön vid nyanmälan sker först när anmälningsavgiften kommit Tekniska förvaltningen tillhanda. Ni betalar in registreringsavgiften via bankgiro med nummer 991-2122, ingen faktura skickas. Glöm inte att ange avsändare i samband med att inbetalningen sker och att fortlöpande meddela Tekniska förvaltningen om du har flyttat till ny adress, annars kan information om tilldelning m.m. hamna på fel adress.

Du kan ansöka om att ställa dig i tomtkö via vår e-tjänstlänk till annan webbplats.
Regler för tomtkön finns i kommunens författningssamling under taxor och avgifter. PDF (pdf, 2.2 MB)