Vatten och avlopp

Skriv ut
Kontakt

Kontakt


Felanmälan gator, vatten och avloppsledningar:
Journummer 0435-103 10

Felanmälan el och fjärrvärme:
Kraftringenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (nätägare) 020-32 61 00

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.Kontakta kundtjänst under kontorstid.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Avläsning av vattenmätare
Du kan lämna in din aktuella vattenmätareställning via kommunens e-tjänst.

VA-avgifter för år 2022PDF (pdf, 526.8 kB)

VA-avdelningen inom Tekniska förvaltningen arbetar med drift och underhåll av råvattentäkter, vattenverk, tryckstegringsstationer, vattenreservoarer, vattenledningar och vattenmätare samt avloppsledningar, pumpstationer och avloppsverk. Avdelningen anlitar gatu- och parkavdelningen för ledningsarbeten och vattenmätarbyten.

Leveranssäkerhet och kvalité
I dagens samhälle är vattenförsörjning och avlopp en av de viktigaste delarna i den tekniska servicen. När vi vrider på kranen ska vattnet komma genast och hålla en hög kvalité. Vattnet klassas som ett livsmedel.

När vi spolar i toaletten ska avloppsvattnet snabbt ledas bort för att renas på ett så effektivt sätt att miljön inte påverkas negativt. För att lyckas med ett sådant företag, krävs resurser i personal och inte minst i kunskaper. Om något skulle inträffa i dricksvattenförsörjningen till samhället, måste personalen snabbt vara på plats och lokalisera skadan. VA-verken har ett väl utbyggt larmsystem både vad gäller dricksvatten och avloppsvatten. Problem upptäcks och rättas till många gånger långt innan konsumenten märker av problemet.

Kommunen har krav på sig att hålla konsumenterna med dricksvatten av hög kvalitet, enligt lagen.

Enskilda brunnar
Dricksvatten från egna brunnar ska ha godtagbar kvalitet, både vad gäller bakterier och fysikaliska och kemiska parametrar. För mer information om provtagning av dricksvatten se Söderåsens Miljöförbunds hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Få driftinformation i mobilen
Om du har en mobiltelefon som är registrerad på adressen där du bor får du information om driftstörningar via SMS, t.ex. vid akuta vattenläckor eller planerat ledningsunderhåll. Ditt mobilnummer hämtas från din teleoperatörs databas. Är du skriven på en adress och har en mobiltelefon som är registrerad på samma adress – så kommer du alltså automatiskt att få våra SMS-utskick som rör den fastigheten.

Har du skyddat nummer, oregistrerat kontantkort eller äger fritidshus i kommunen, så kan du ta del av tjänsten genom att anmäla dig här nedan. Här kan du också avregistrera dig om du inte önskar ta emot våra SMS-aviseringar.
Fungerar inte formuläret kan du kontakta kundtjänst på 0435-280 00, så hjälper de dig med registreringen.


Aktuell driftinformation
Här kan du se aktuella driftstörningar på gata, park samt vatten och avlopp i hela kommunen.