Information till invånare om Covid-19

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Text

Skicka ett meddelande till kundtjänst
På denna sida finns samlade länkar och kort information om hur Klippans kommun arbetar med Covid-19 (Coronaviruset) samt hur läget är i vår kommun. Delar av informationen läggs även som längre nyheter på startsidan på klippan.se, dit vi länkar från denna sida.

Denna sida uppdateras kontinuerligt i takt med att vi får ny information.

Senaste nytt

Publicerad 18 januari
Distansundervisning för en klass på Snyggatorpsskolan

För att förhindra ökad smittspridning av covid-19 har Klippans kommun tagit beslut att en av klasserna på Snyggatorpsskolan kommer undervisas på distans under en veckas tid.

Distansundervisningen gäller i första hand under vecka 3 och eleverna i den berörda årskursen kommer gå tillbaka till skolförlagd undervisning den 24 januari.

Beslutet om distansundervisning är fattat av Klippans kommun i samråd med Smittskydd Skåne.

Föräldrar och vårdnadshavare har sedan tidigare informerats.

Publicerad 17 januari
Distansundervisning för en årskurs på Pilagårdsskolan
För att förhindra ökad smittspridning av covid-19 har Klippans kommun tagit beslut att en av årskurserna på Pilagårdsskolan kommer undervisas på distans under en veckas tid.

Distansundervisningen gäller i första hand under vecka 3 och eleverna i den berörda årskursen kommer gå tillbaka till skolförlagd undervisning den 24 januari.

Beslutet om distansundervisning är fattat av Klippans kommun i samråd med Smittskydd Skåne.

Föräldrar och vårdnadshavare har sedan tidigare informerats.

Publicerad 12 januari
Med anledning av myndigheternas rekommendationer om avståndsbegränsningar för att minska smittspridningen av covid-19 har Sågenhusets öppettider tillfälligt förändrats. För att kunna säkerställa att rekommendationer om avståndsbegränsningar följs kommer Sågenhuset att bemannas med extra personal under perioden.

Läs mer om öppettiderna och vad som gäller för Sågenhuset här.

Publicerad 10 januari
Regeringen och Folkhälsomyndigheten har skärpt rådande rekommendationer för att hindra smittspridningen av covid-19. Några har också tillkommit. Detta gäller från och med den 12 januari.
Läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida. länk till annan webbplats

Publicerad 22 december
Vi kommer att begränsa mängden personer i våra verksamheter på fritidsgård, bibliotek, simhall och gym till 1 person/10 kvadratmeter från torsdag 23 december, information kommer att sättas på entréerna.

Sågenhusets entré kommer att vara stängd från torsdag till den 9 januari. Föreningslivet kommer kunna fortsätta ha sin verksamhet men behöver då släppa in deltagare med tagg.
Caféet på Sågen håller stängt 23 december-9 januari.

De planerade jullovsaktiviteterna på de röda dagarna 25-26 december samt 1-2 januari i spontanytan samt teaterföreställningar och annat som finns i vårt jullovsprogram kommer att genomföras med begränsad mängd deltagare. Eventuella ändringar i lovprogrammet hittar du på sidan med jullovsaktiviteter.
Vi kommer att ha jullovsverksamhet i streetarenan på Sågen 23, 27, 28 och 30 december och 3-7 januari klockan 13.00-19.00 med insläpp från husets baksida.

Publicerad 21 december
Från och med den 23 december gäller flera nya restriktioner för att minska smittspridningen av covid-19. Dessa är bland andra att undvika trängsel i alla miljöer, avrådan från cuper och läger inomhus samt enbart sittande gäster vid offentliga tillställningar med fler än 20 personer.

På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du ta del av samtliga restriktioner som gäller från och med den 23 december.länk till annan webbplats

Publicerad 7 december
Efter råd från Smittskydd Skåne (en del av Region Skåne) så kommer Klippans kommuns skolor inte bjuda in vårdnadshavare till exempelvis luciafirande, konserter eller julavslutningen. Det kommer inte heller anordnas skolgemensam lucia eller julavslutning utan eleverna kommer ha firanden och julavslutning tillsammans i sin egen klass. Detta för att minska risken för smittspridning av covid-19.

Folkhälsomyndigheten presenterade nya åtgärder för att begränsa smittspridningen av covid-19. Dessa kommer gälla från och med den 8 december.
Här kan du läsa mer om de nya åtgärderna. länk till annan webbplats

Publicerad 4 oktober
Lördagen den 16 oktober klockan 09.00-16.00 håller vårdcentralerna i Klippans kommun öppet för drop-in för dig som vill men ännu inte har tagit en första vaccindos mot covid-19.

Du behöver inte boka en tid innan utan du går till vårdcentralen, anmäler dig och väntar sedan på din tid. Kom ihåg att ta med ett ID-kort, pass eller körkort.

Detta gäller enbart dig som inte tagit den första dosen. Ska du ta dos två gör du det på den plats du fick information om vid ditt första vaccinationstillfälle.

Lördagsöppet den 16 oktober gäller Vårdcentralerna i Klippan och Ljungbyhed samt Capio i Klippan. 

Publicerad 7 september
Klippans kommun kommer i samarbete med vårdcentralerna i Klippan och Ljungbyhed samt vårdcentralen Capio i Klippan att erbjuda vaccination mot Covid -19 för gymnasieelever ute på våra gymnasieskolor. Vaccinationerna kommer att ske på Tegelbrukskolan, Åbyskolan och Flygteknikcenter.

En intresseanmälan kommer att gå ut till eleverna och baserat på svaren kommer planering och beställning av vaccin att ske. Mer information om när vaccineringen på gymnasieskolorna påbörjas kommer när underlaget har kommit in.

Vaccinationen erbjuds till de gymnasieelever som ännu inte fått första dosen. De som ska ta dos 2 ska göra de på den tid och plats de fick vid dos 1.