Information till invånare om Covid-19

Skriv ut
Kontakt

Text

Skicka ett meddelande till kundtjänst
På denna sida finns samlade länkar och kort information om hur Klippans kommun arbetar med Covid-19 (Coronaviruset) samt hur läget är i vår kommun. Delar av informationen läggs även som längre nyheter på startsidan på klippan.se, dit vi länkar från denna sida.

Denna sida uppdateras kontinuerligt i takt med att vi får ny information.

Senaste nytt

Publicerad 27 juni
Klippans kommun har beslutat att medarbetare ska använda munskydd vid patient- och omsorgsnära arbete inom äldreomsorgen. Detta gäller för vård- och omsorgsboende, korttidsboende och ordinärt boende.
Patient- och omsorgsnära arbete innebär att personalen är inom 1,5 meter från patienten/brukaren. Besökare till boende på särskild boende för äldre och korttidsboende kommer erbjudas munskydd.

Beslutet har fattats med anledning av den ökade smittspridningen av covid-19 i samhället och rekommendationer från Region Skåne. Beslutet om användande av munskydd är taget baserat på den nuvarande situationen och kan komma att ändras beroende på hur smittspridningen utvecklas.

Publicerad 14 mars
Vaccinationsvecka i Skåne
Mellan den 14 och 20 mars pågår den nationella vaccinationsveckan. Under veckan finns drop-in-tider på flera platser runt om i Skåne där du kan vaccinera dig mot covid-19.

Du kan vaccinera dig mot oavsett om det är din första, andra, tredje eller fjärde dos.

I Klippan finns drop-in-tider på Vårdcentralerna i Klippan och Ljungbyhed samt på Capio vårdcentral i Klippan.

På Region Skånes hemsida finns information om vilka tider och platser som gäller, vad du behöver ha med dig till vaccinationen samt information om var du kan vända dig om du har frågor kring vaccinationen.

Vaccinationsvecka i Skåne 2022. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Publicerad 3 februari
Regeringen slopar covidrestriktioner 9 februari

Torsdag 3 februari meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att de flesta coronarestriktioner kommer att slopas onsdag 9 februari.

Publicerad 2 februari
Folkhälsomyndigheten kortar den rekommenderade väntetiden mellan andra och tredje dosen

Folkhälsomyndigheten har beslutat att den rekommenderade tiden mellan andra och tredje dosen av vaccin mot covid-19 nu är tre månader. Tidigare gällde fem månader. Rekommendationen för påfyllnadsdos gäller i nuläget för personer som är 18 år eller äldre.
Läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Det är Region Skåne som ansvarar för vaccinering mot covid-19. På 1177.se finns mer information om hur vaccinet fungerar och hur du bokar tid.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Publicerad 1 februari
Den 8 och 15 februari klockan 14.00-16.30 kommer Region Skånes vaccinbuss på besök. Bussen kommer stå på parkeringen till Ica Kvantum i Klippan och erbjuda drop-in-vaccinationer mot covid-19.
I första hand är tiderna för drop-in-vaccinationen för dig som vill vaccinera dig med dos 1 och 2, men i mån av tid är också du som vill ta dos 3 välkommen.

Publicerad 28 januari
Träffpunkten stänger för att minska smittspridningen
Från och med idag den 28 januari till och med den 6 februari kommer Träffpunkten hålla stängt. Detta för att minska risken för smittspridning av covid-19.

Publicerad 26 januari
Regeringen och Folkhälsomyndigheten har beslutat att de restriktioner som gäller idag ska förlängas till i första hand den 9 februari.

Läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Här kan du läsa om de restriktioner som gäller nu. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Publicerad 24 januari
Stor smittspridning på förskolorna

Verksamheten på våra förskolor är mycket påverkade på grund av den höga smittspridningen av covid-19 med bland annat personalbrist på grund av sjukdom och familjekarantän. Vi vill därför be alla vårdnadshavare att inte lämna barn på förskolan om de har symtom eller är i familjekarantän.
Läs mer om vad som gäller på våra förskolor här.

Publicerad 21 januari
Folkhälsomyndigheten har gått ut med beslut om ändringar i förhållningsregler för hushållskarantän. De lämnar också en rekommendation till regionerna om vilka grupper som ska prioriteras vid provtagning för covid-19. Här finns mer information.

Publicerad 18 januari
Distansundervisning för en klass på Snyggatorpsskolan

För att förhindra ökad smittspridning av covid-19 har Klippans kommun tagit beslut att en av klasserna på Snyggatorpsskolan kommer undervisas på distans under en veckas tid.

Distansundervisningen gäller i första hand under vecka 3 och eleverna i den berörda årskursen kommer gå tillbaka till skolförlagd undervisning den 24 januari.

Beslutet om distansundervisning är fattat av Klippans kommun i samråd med Smittskydd Skåne.

Föräldrar och vårdnadshavare har sedan tidigare informerats.

Publicerad 17 januari
Distansundervisning för en årskurs på Pilagårdsskolan
För att förhindra ökad smittspridning av covid-19 har Klippans kommun tagit beslut att en av årskurserna på Pilagårdsskolan kommer undervisas på distans under en veckas tid.

Distansundervisningen gäller i första hand under vecka 3 och eleverna i den berörda årskursen kommer gå tillbaka till skolförlagd undervisning den 24 januari.

Beslutet om distansundervisning är fattat av Klippans kommun i samråd med Smittskydd Skåne.

Föräldrar och vårdnadshavare har sedan tidigare informerats.

Publicerad 12 januari
Med anledning av myndigheternas rekommendationer om avståndsbegränsningar för att minska smittspridningen av covid-19 har Sågenhusets öppettider tillfälligt förändrats. För att kunna säkerställa att rekommendationer om avståndsbegränsningar följs kommer Sågenhuset att bemannas med extra personal under perioden.

Läs mer om öppettiderna och vad som gäller för Sågenhuset här.

Publicerad 10 januari
Regeringen och Folkhälsomyndigheten har skärpt rådande rekommendationer för att hindra smittspridningen av covid-19. Några har också tillkommit. Detta gäller från och med den 12 januari.
Läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster