Anpassningar i våra verksamheter

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Här finns information om anpassaningar i våra verksamheter. Här finns också information om de verksamheter som fortsatt är öppna och igång.

Utbildning och barnomsorg

Ökad närundervisning på Klippans gymnasieskolor
Klippans kommun följer Regeringens, Folkhälsomyndighetens och Smittskydd Skånes rekommendationer. Region Skåne har kommit med nya och uppdaterade rekommendationer angående närundervisningen på Skånes gymnasieskolor. Detta gör att vi från och med vecka 14 och framåt succesivt kommer att öka närundervisningen på våra skolor.

Beslutet gäller från och med 2021-04-07 och tills vidare. Om/när nya beslut tas framöver så återkommer vi med uppdaterad information.

Här kan du läsa mer.

Vård och omsorg

Vi fortsätter följa de skärpta råden från Region Skåne på våra boenden i kommunen. Råden är till för att våra samhällsviktiga verksamheter ska kunna fortsätta och för att vi ska kunna skydda våra sköra äldre och personer i riskgruppen.

Säkra besök innebär att medarbetarna på våra vård- och omsorgsboenden tar ansvar för att besöket är tryggt för dig som hälsar på din anhöriga, för alla som bor på boendet och för personalen som arbetar där.
För att besöka något av våra äldreboenden får du höra av dig före besöket till boendet där din anhöriga bor. Du behöver boka en tid för besöket. Om du inte har bokat i förväg, har du inte möjlighet att genomföra ditt besök. Det är inte heller möjligt att besöka boendet under måltiderna.

Inför ditt bokade besök måste du vara helt symtomfri. På plats måste du fylla i en hälsodeklaration där du redogör för om du de senaste 48 timmarna har haft symtom som exempelvis feber, halsont eller snuva. Om du har symtom, eller har haft det de senaste två dygnen, så kommer du inte att få besöka din anhöriga.
Innan du går in på boendet ska du tvätta och sprita dina händer. Det finns möjlighet till tvätt och handspritning vid entrén. Under besöket har du alltid sällskap av någon i personalen när du går till och från den lägenhet där din anhöriga bor.

Självklart måste du också tänka på att hålla avstånd. Du får inte vistas i de allmänna utrymmena på boendet.

Information

Vår hemsida klippan.se är vår primära kanal för information till medborgare om Covid-19. Vi informerar även direkt till vissa grupper, till exempel elever/vårdnadshavare, i specifika kanaler och forum.
Situationen vårt samhälle befinner sig i just nu är speciell. Och det innebär att beslut, rekommendationer och råd kan komma att förändras med väldigt kort varsel. Håll dig därför uppdaterad om senaste nytt från myndigheterna.
Det är allas ansvar att följa rekommendationerna för att minska smittspridningen av Covid-19.

Service till medborgarna

För att minska risken för smittspridning kommer vi tillsvidare ha ett maxantal på fem besökare i kommunens kundtjänst.

Kommunens kundtjänst har lunchstängt klockan 12.00-13.00. Våra övriga kanaler, som telefon, chatt och Facebook, är öppna som vanligt under våra ordinarie öppettider på vardagar.

Kundtjänsts öppettider.