Svårigheter i hemmet

Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Att behöva stanna hemma på grund av den rådande pandemin kan skapa oro för många som inte har det stabilt hemma.
Klippans kommun vill att alla ska må bra och känna trygghet och sätter därför in extra åtgärder.

 

Mer tid i hemmet kan skapa konflikter
Isolering och minskade kontakter är viktigt för att minska spridningen av Corona. Vi vet dock att isolering också ökar risken för våld i hemmet och att det kan skapa en farlig situation för personer med våldsamma partners.

Känner du dig utsatt så finns det hjälp att få.
Du kan dels vända dig till nationella stödlinjer som Kvinnofridslinjenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster via telefon: 020-50 50 50.
Du kan också vända dig till socialförvaltningen i Klippans kommun för att få stöd och hjälp, du når socialförvaltningen genom att ringa till kundtjänst 0435-28 000. Har du inte möjlighet att ringa kan du istället gå till kommunens kundtjänst som finns på Trädgårdsgatan 12.
Är situationen akut ska du överväga att fly och vid en akutsituation ska du ringa polisen på 112.

Isolering kan också göra att man går över gränser och gör något mot sin partner som inte är okej. Om du funderar på om ditt beteende är okej så kan du kontakta Välj att slutalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på den nationella telefonlinjen: 020-555 666.

Om du som barn känner dig orolig för något som händer hemma så finns det hjälp att få.
Du kan dels vända dig till BRISlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster dit du både kan chatta och ringa.

Du kan också vända dig till socialförvaltningen i Klippans kommun, antingen genom att ringa till kundtjänst på telefonnummer 0435-280 00. Har du inte möjlighet att ringa kan du istället gå till kommunens kundtjänst som finns på Trädgårdsgatan 12 i Klippan.