December 2020

Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Publicerat 22 december
Hans Bertil Sinclairs julhälsning
Hans Bertil Sinclair skickar en filmad julhälsning till alla invånare i kommunen.
Här kan du se filmen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Publicerat 18 december
Klippans kommun stänger ner icke-nödvändig verksamhet
Från och med idag den 18 december och till och med den 24 januari stänger vi ner ett antal verksamheter. Detta efter de nya restriktionerna för att minska smittspridningen av covid-19 som Regeringen gått ut med. Verksamheter som stänger är bland andra badhuset och biblioteken.
Här kan du läsa mer.

Publicerat 18 december
Nu måste vi hjälpas åt – Du gör skillnad
Smittspridningen av covid-19 ökar kraftigt i Klippan, precis som i stora delar av Skåne. Det är ett allvarligt läge och vi måste alla hjälpas åt för att minska smittspridningen. Det du väljer att göra gör skillnad och kan påverka hur utvecklingen i Klippan blir.
Läs mer om vad du kan göra.

Publicerat 18 december
Besök i äldreomsorgen under jul och nyår
Med anledning av risken för spridning av covid-19 på våra äldreboenden vill vi be alla anhöriga att inte bjuda hem äldre som bor på våra boenden. Om du besöker ett äldreboende så gäller rutiner enligt Säkra besök.
Läs mer om besök i äldreomsorg och ordinärt boende här. 

Publicerat 18 december
Så når du Klippans kommun under jul- och nyårsperioden.

Publicerad 17 december
Covid-19-läget i Klippan inför jul- och nyårshelgerna

Publicerad 10 december
Allmänna ytor på Sågen och kommunens fritidsgårdar stänger tillfälligt
Från och med imorgon den 11 december och över jullovet kommer de allmänna ytorna samt fritidsgården på Sågen att hålla stängt. Även fritidsgården Holken i Ljungbyhed kommer att hålla stängt under perioden.
Mer information om stängning av Sågen och fritidsgårdar finns här.

Publicerad 10 december
Distansundervisning för högstadiet på Snyggatorpsskolan
Från den 11 december och till och med den 11 januari kommer årskurserna 7–9 på Snyggatorpsskolan ha distansundervisning. Detta för att hantera en situation med hög personalfrånvaro samt förhindra ökad smittspridning av covid-19. Beslutet har fattats av Klippans kommun i samråd med Smittskydd Skåne. Föräldrar, vårdnadshavare och elever har sedan tidigare informerats. I nuläget är det inte aktuellt med distansundervisning för någon av våra andra grundskolor.
Mer information finns här.

Publicerad 9 december
Information angående förskolor och fritidshem i jul och nyår
Jul och nyår närmar sig och på Klippans förskolor och fritidshem planeras nu för personalens arbetstider under mellandagarna. Det gör vi utifrån vårdnadshavarnas behov av barnomsorg.
För att undvika smittspridning kommer vi i år inte samla barn från olika förskolor och fritidshem under jul och nyår. Vi vill därför vara säkra på att vi inte håller fler förskolor och fritidshem öppna än vad som är nödvändigt.
Därför vill vi be föräldrar och vårdnadshavare att låta barnen stanna hemma under mellandagarna vid jul och nyår om det finns möjlighet till detta.

Publicerad 8 december
Rekommendationer inför jul och nyår från Folkhälsomyndigheten
Folkhälsomyndigheten presenterade idag sina skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd inför jul och nyår. De gäller från och med den 14 december. De lokala allmänna råden för regionerna försvinner från och med den 14 december.
Läs om de skärpta nationella föreskrifterna och allmänna råden inför jul och nyår på Folkhälsomyndighetens hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Publicerad 3 december
Distansundervisning på Klippans gymnasieskolor
Efter beslut från Regeringen övergår Klippans gymnasieskolor till distansundervisning från och med måndagen den 7/12 och fram till 6/1. Detta för att minska smittspridningen av covid-19.
Elever och vårdnadshavare får information via sina respektive skolor.
Mer information finns via denna länk.

Publicerad 1 december
Symtomfria barn bör stanna hemma om någon i familjen har covid-19
Folkhälsomyndigheten har beslutat att rekommendera att barn i för- och grundskola ska stanna hemma om någon de bor med har covid-19. Rekommendationen gäller från och med idag och tills annat besked ges. Denna rekommendation gäller sedan tidigare för elever i gymnasieskolan.
På Folkhälsomyndigheten kan du läsa mer om den nya rekommendationen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster