Ungdomsdemokrati

Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

För närvarande har vi tekniska problem med kontaktformuläret nedan. Använd gärna någon av våra andra kontaktvägar för att komma i kontakt med kundtjänst.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst


Fyll i ditt namn

Fyll i din e-post

Arbetet med ungdomsdemokrati i grundskolan är viktigt för oss. Genom samarbetet med barnen och ungdomarna hoppas vi öka deras demokratiska engagemang. Dessutom får vi många bra idéer och synpunkter som kan hjälpa oss att utveckla vår verksamhet.
Arbetet med ungdomsdemokrati i grundskolan består till en del av en pott pengar som tilldelas av kommunfullmäktige. Dessa pengar fördelas bland annat genom att eleverna själva genom en process där varje skola/skolområde presenterar sina önskemål och en gemensam prioritering sker.

Vårt arbete med ungdomsdemokrati genomförs exempelvis genom möten under året. Vi satsar också på ett ungdomsråd.

Två elever från varje skola är med som representanter i ungdomsdemokratin. Deras uppgift är att föra fram sin skolas idéer och gemensamt med de andra skolorna komma överens om hur potten bäst ska användas. Från kommunen är både politiker och tjänstemän med när representanterna träffas.

Arbetet med ungdomsdemokratin utvecklas hela tiden och i framtiden hoppas vi kunna användas oss av flera olika metoder och kanaler.