Information till invånare om Covid-19

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Text

Skicka ett meddelande till kundtjänst
På denna sida finns samlade länkar och kort information om hur Klippans kommun arbetar med Covid-19 (Coronaviruset) samt hur läget är i vår kommun. Delar av informationen läggs även som längre nyheter på startsidan på klippan.se, dit vi länkar från denna sida.

Denna sida uppdateras kontinuerligt i takt med att vi får ny information.

Senaste nytt

Publicerad 7 december
Efter råd från Smittskydd Skåne (en del av Region Skåne) så kommer Klippans kommuns skolor inte bjuda in vårdnadshavare till exempelvis luciafirande, konserter eller julavslutningen. Det kommer inte heller anordnas skolgemensam lucia eller julavslutning utan eleverna kommer ha firanden och julavslutning tillsammans i sin egen klass. Detta för att minska risken för smittspridning av covid-19.

Folkhälsomyndigheten presenterade nya åtgärder för att begränsa smittspridningen av covid-19. Dessa kommer gälla från och med den 8 december.
Här kan du läsa mer om de nya åtgärderna. länk till annan webbplats

Publicerad 4 oktober
Lördagen den 16 oktober klockan 09.00-16.00 håller vårdcentralerna i Klippans kommun öppet för drop-in för dig som vill men ännu inte har tagit en första vaccindos mot covid-19.

Du behöver inte boka en tid innan utan du går till vårdcentralen, anmäler dig och väntar sedan på din tid. Kom ihåg att ta med ett ID-kort, pass eller körkort.

Detta gäller enbart dig som inte tagit den första dosen. Ska du ta dos två gör du det på den plats du fick information om vid ditt första vaccinationstillfälle.

Lördagsöppet den 16 oktober gäller Vårdcentralerna i Klippan och Ljungbyhed samt Capio i Klippan. 

Publicerad 7 september
Klippans kommun kommer i samarbete med vårdcentralerna i Klippan och Ljungbyhed samt vårdcentralen Capio i Klippan att erbjuda vaccination mot Covid -19 för gymnasieelever ute på våra gymnasieskolor. Vaccinationerna kommer att ske på Tegelbrukskolan, Åbyskolan och Flygteknikcenter.

En intresseanmälan kommer att gå ut till eleverna och baserat på svaren kommer planering och beställning av vaccin att ske. Mer information om när vaccineringen på gymnasieskolorna påbörjas kommer när underlaget har kommit in.

Vaccinationen erbjuds till de gymnasieelever som ännu inte fått första dosen. De som ska ta dos 2 ska göra de på den tid och plats de fick vid dos 1.