Förvar Ljungbyhed invigt

Publicerad:

Kommunalråd Hans-Bertil Sinclair, oppositionsråd Åsa Edvardsson och Första vice ordförande i kommunstyrelsen Johan Petersson var på plats för invigningen.

Migrationsverkets förvar i Ljungbyhed är nu färdigställt och lokalerna samt de sextiotalet anställda är redo att ta emot de första förvarstagna.

Den 29 april höll Migrationsverket den officiella invigningen av förvaret som ligger på Ljungbyhed park. Förvar Ljungbyhed har 44 platser för boende. Klippans kommun representerades av kommunstyrelsens presidium vid invigningen.

Förvaret är Migrationsverkets ansvarsområde. Om du har frågor vänder du dig direkt till dem.

Relaterat
Kontaktuppgifter till Migrationsverket.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Migrationsverket om förvar
Ett förvar är ett låst boende för personer som frihetsberövats genom beslut om förvar enligt utlänningslagen. Migrationsverket, migrationsdomstolarna, Polismyndigheten och Säkerhetspolisen kan fatta beslut om förvar. Förvarsbeslut används i huvudsak för att säkerställa att en person är tillgänglig för att kunna genomföra ett beslut om avvisning eller utvisning.

Förvaren bedriver ett aktivt återvändandearbete i samverkan med Polisen och Kriminalvården. Förvaren besöks regelbundet av representanter från olika frivilligorganisationer som till exempel Amnesty International, Röda Korset och Svenska Kyrkan.