Klippan tar emot studiebesök från Uganda och Zambia

Publicerad:

Under två dagar är tre representanter från Uganda och Zambia på studiebesök hos Klippans kommun för att lära sig mer om vårt arbete med jämställdhet och könsdiskriminering.

Som en del av ett internationellt utbildningsprogram, ITP, besöker tre representanter från kommuner i Uganda och Zambia Klippans kommun. I utbildningsprogrammet står jämställdhet i fokus och ett studiebesök i en svensk kommun som arbetar med detta ingår.

Under sitt studiebesök har besökarna träffat olika representater från kommunen som berättar om sina verksamheter och arbetet med jämställdhet. Bland annat har de besökt förskolan Antilopen, kultur- och fritidsförvaltningen, HR-avdelningen och socialförvaltningen. De har även fått en guidad tur i S:t Petri kyrka och besökt Skäralid.

Utbildningsprogrammet ITP är en verksamhet inom Internationellt Centrum för Lokal Demokrati, ICLD, som är en organisation som Sveriges kommuner och landsting bedriver och som finansieras av Sida. ICLD arbetar med  fattigdomsbekämpning genom lokal demokratiutveckling.  

Geoffery, Bwalya och Pauline får information om Klippans kommun av rättighetsstrategen Love Hetz.