Kommunalrådet hälsar på

Publicerad:

Kerstin Persson (t.v) tillsammans med Ann-Britt Carlsson i köket på Hedens förskola.

Hedens förskola i Ljungbyhed fick en praktikant för dagen då kommunalråd Kerstin Persson var på plats. Vid sin sida hade hon Ann-Britt Carlsson.

Ann-Britt Carlsson har jobbat i Klippans kommun i 40 år på olika arbetsplatser. Nu har hon en kombinationstjänst på Heden. Hon håller lokalerna rena och fina och ser till så att alla barn blir mätta under sin dag på förskolan.

– Min tjänst har så många olika delar, berättar Ann-Britt. Därför är det viktigt att sätta gränser och inte göra för mycket. Arbetet ska hålla en hög kvalité och jag vill att ska vara trevligt och inbjudande.

– Det är verkligen en stark sida hos Ann-Britt, säger Kerstin. Hon har en bra förmåga att skapa trevnad på förskolan.

– Mitt arbete kan se mycket olikt ut från dag till dag, säger Ann-Britt. Det gäller att anpassa sig efter vad som är på gång den dagen.

Att ha ett omväxlande jobb är något som Kerstin kan relatera till. Och vad gör hon då under sin dag här på Heden?
– Idag är jag med och fixar med städning och med mat till barnen. Vi har bland annat bakat bullar. Det som Ann-Britt gör under sin arbetsdag helt enkelt.

– Att få komma ut i olika typer av verksamheter betyder mycket för mig. Jag får en känsla av vad som händer och sker. Jag är med och hjälper till och vi får möjlighet att snacka om vardagen och jobbet som görs. Det är viktig kunskap att ha i min roll som förtroendevald.