Motioner

Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
En motion är en skrivelse, som kan innehålla förslag till något som behöver förändras eller göras. Motioner kan bara lämnas av en ledamot i kommunfullmäktige. Är en ordinarie ledamot frånvarande, kan även dennes ersättare lämna in en motion.

Motioner bereds av den eller de nämnder, som har hand om den fråga som motionen handlar om. Därefter föreslår kommunstyrelsen hur kommunfullmäktige bör ställa sig till motionens förslag. En motion bör besvaras inom ett år. Två gånger om året redovisar kommunstyrelsen en lista på obesvarade motioner till kommunfullmäktige med en kort redogörelse för hur långt beredningen hunnit.

Inlämnade motioner 2021

Motion att införa kontaktpolitiker till verksamheter inom socialtjänsten

Registreringsdatum: 2021–04–22
Initierad av: Kristdemokraterna
Status: Under beredning

Motion till kommunfullmäktige Klippans kommun
Att införa kontaktpolitiker till verksamheter inom socialtjänsten

Bakgrund
Vi politiker blir kontaktade lite då och då av medarbetare ute i våra verksamheter. Ofta handlar det om att några få medarbetare känner till ett eller två namn på politiker i kommunen.
För att förenkla för våra medarbetare ute i våra verksamheter så skulle de kunna få ett namn från varje parti som de skulle kontakta vid behov av olika frågeställningar.

Även besök ger en känsla av att vi politiker verkligen bryr oss om vad som händer ute i verkligheten.

Motivering
Verksamhetsbesök är en viktig del av demokratin och något som uppskattas mycket av personal, brukare. Det är samtidigt en viktig del av vårt arbete som politiker att visa att vi politiker är vanliga människor som alla andra. Genom fler besök närmar vi oss varandra och personalen lär sig hur vi tänker kring politiska beslut.

Bedömning
Genom kontakt med medarbetare i kommunen så kan man reda ut felaktiga mediebilder och rykten som florerar ute i våra verksamheter.

Förslag till beslut, yrkande
Jag föreslår att det utses kontaktpolitiker till verksamheterna inom socialtjänsten.

Anita Frick
Bodil Andersson