Gå i skola i Klippans kommun

Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Ska du börja skolan i Klippans kommun? Varmt välkommen! Här sätter vi våra elever och lusten att lära i centrum.

Skolans viktiga roll är central för hur vi arbetar i Klippans kommun. Att tillsammans med medborgarna skapa goda förutsättningar att växa upp är inte bara ett mål, det är en av grunderna i vår vision.

I Klippans kommun finns det åtta förskolor, sex grundskolor och fyra gymnasieskolor som drivs i kommunal regi. Utöver detta finns även ett antal privata skolor. Du som förälder/vårdnadshavare har möjlighet att välja förskola efter dina önskemål. Ska ditt barn börja grundskolan skickas en inbjudan och anmälan hem till dig. Önskar du att ditt barn ska gå i en annan skola än den anvisade kontaktar du rektor på den skola du är intresserad av. De kommunala grundskolorna i kommunen är skyldiga att ta emot elever från andra rektorsområden i mån av plats. Vår ambition är att efter samförstånd göra det bästa möjliga för dig.

Skolportalen
I Klippans kommun har vi en gemensam plattform för lärande för alla våra förskolor, grundskolor och gymnasieskolor som vi kallar Skolportalen. Den samlar olika funktioner kring ditt/dina barns lärande och utveckling. Stödet innehåller en rad verktyg som skapar en helhet kring lärande – för barnet/eleven, pedagogen/skolledaren och vårdnadshavaren. Har du barn inom flera delar av vår verksamhet behöver du bara logga in på ett ställe för att få samlad information om alla dina barn. Syftet med Skolportalen är att stödja och utveckla lärande samt underlätta och modernisera kommunikationen mellan barn/elev och pedagog/skola/hem.