Upptäck din nya hemkommun

Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Du bor i en väldigt vacker kommun och naturupplevelserna som finns är många. Men här finns också ett brett utbud av kultur, nöjen och aktiviteter. Här får du tips om vad du kan hitta på här på hemmaplan.

Söderåsen
Söderåsens Nationalpark är vårt största besöksmål. Om du besöker den får du inte missa Kopparhatten och den magnifika utsikt som du kan uppleva där. Du kan ta dig dit till fots eller med bil. Om du beger dig till vandringsslingan runt Skärån kan du släcka törsten i den naturliga källan som har sitt utlopp där.

Söderåsen erbjuder många olika typer av upplevelser och aktiviteter. Du kan bege dig ut i omgivningarna på hästryggen, paddla kanot längs Rönne å eller kanske ta en tur i mountainbikebanan.

Om du är sugen på en helt unik aktivitet så rekommenderas dressincykling. Den utgår från Nybygget utanför Klippan och du kan cykla upp till Ljungbyhed och tillbaka. Dressincykling har öppet under sommarhalvåret.

Nöjesliv i byn 
Klippans tätort har verkligen en levande stadskärna. Passa på att besöka Klippans yllefabriks butik som ligger i centrum. Där kan du shoppa designsaker och de har även en stor outletavdelning. Om du behöver koppla av i det gröna efter en dag på stan så har vi en stor och lummig stadspark. Här hittar du också en fin lekplats så det är ett hett tips till barnfamiljerna.
I kommunen finns ett brett utbud av caféer, restauranger och gårdsbutiker som kompletterar varandra på ett ypperligt sätt.

Ljungbyheds centrum erbjuder butiker, restauranger och en riktigt mysig stämning. Där hittar du också en biograf om du är sugen på lite film.

Sankt Petri kyrka
Denna fantastiska byggnad är ritad av Sigurd Lewerentz och lockar varje år besökare från hela världen. Ta gärna en guidad tur i kyrkan och hör historien och tankarna bakom allt det som gör den unik. Här arrangeras även många olika evenemang under året.

Ljungbyheds Militärhistoriska muséum 
Muséet är lite av en gömd juvel och ligger på en spännande plats, Ljungbyhed park, som har en anrik historia som militärbas. Här kan du bland annat titta på en unik samling av ”Muckar-tavlor”. De målades av enheterna när de avslutade sin tjänstgöring.

Klippans badhus
Mitt i Klippan hittar du vårt fina badhus. Det är nyrenoverat och har tre bassänger, en större för motionssim, en barnpool samt en varmvattenbassäng. Som gjort för en simtur, för dig själv eller tillsammans med vänner och familj.

Biblioteken
I Klippans kommun finns tre bibliotek. De ligger i Klippan, Ljungbyhed samt Östra Ljungby. Förutom att fördjupa sig i litteratur kan du även hyra film och ljudböcker här. Biblioteken är också platsen för många roliga evenemang under året för både barn och vuxna.

Klippans konsthall
Konsthallen hittar du bredvid Klippans bibliotek och de har samma öppettider. Här har vi många inspirerande, vackra och spännande utställningar under året.

Klippans turistinformation
Personlig information under ditt besök hos oss får du via våra InfoPoints. En InfoPoint är en enklare form av turistinformation. Klippans InfoPoints finns på besöksmål, boenden eller butiker och kan hjälpa dig med de vanligaste frågorna om vår kommun. Här kan du även hämta material såsom kartor och broschyrer. Välkommen! 
Om du vill ha mer information rekommenderas ett besök på Söderåsen.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ett rikt föreningsliv
Klippans kommun och föreningarna arbetar hela tiden med att skapa en meningsfull fritid för de som bor här. Här finns stor variation, allt från kultur- och idrottsföreningar till olika typer hjälporganisationer. Vill du engagera dig så finns det stora möjligheter.