Klippan i bilder

Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Fritt flödande Rönne Å. I ett projekt att montera ner tre kraftverk längs med Rönne Å - kommer vi framåt att få en å med naturligt fritt flöde, där lax, ål och pärlmussla får skyddad vattenmiljö och ger möjlighet till rekreation och friluftsliv längs med ån.

Söder om järnvägen kommer vi om några år att ha en ny stadsdel. Ett område som knyter ihop Klippans centrum - med närhet till affärer, kultur och kollektivtrafik och samtidigt har naturen som granne. Flera planer för nya bostadsområden är på gång.

Sågen - vårt aktivitetshus med öppna mötesplatser samt idrotts- och kulturupplevelser. I Sågen möts aktiva från flera föreningar och i olika generationer. Här finns alla möjligheter!

Läderbackarna är idag ett grönt strövområde vid Bäljane å. Här låg tidigare Klippans läderfabrik, och efter ett stort saneringsarbete är nu området återställt och kan njutas för promenad och rekreation.

I Klippan har vi flera yrkesinriktade gymnasieskolor. På Tegelbruksskolan utbildas varje år ca 300 elever inom yrkesprogram som ger goda förutsättningar för arbete direkt efter avslutad utbildning. Den blev också utsedd till årets Transportskola 2019. På Flygtekniklänk till annan webbplats i Ljungbyhed utbildas morgondagens tekniker för flygplan. Utbildningen finns på såväl gymnasiskola som yrkeshögskola, och här går elever från hela Sverige.

Cösters dal är en vacker dalgång för upptäcksfärd. Den ingår också i Blomgrens promenad, en vandringsled på ca 2,5 km med 13 sevärdheter runt om i centrala Klippan.

Vid tidigare F5 området i Ljungbyhed finns idag en växande företagspark - Ljungbyhed Park - med verksamheter inom motor, flyg, golf och utbildning. För att utveckla den flygrelaterade verksamheten och göra Ljungbyhed Park till ett flygcenter - har Klippans kommun tillsammans med Peab, Lunds universitet samt Region Skåne startat Ljungbyhed Air.

Ljungåsens äldreboende i Östra Ljungby, har fått 100% brukarnöjdhet sex år i rad enligt Socialstyrelsens årliga undersökning.

St Petri kyrka invigdes 1966. Den internationellt kända tegelkyrkan, ritades av arkitekten Sigurd Lewerentz och har årligen tiotusentals besökare från hela världen.

Skäralid ligger i hjärtat av Söderåsens nationalpark, här finns naturrum, restaurang och den vackra naturen. Ta dig gärna upp till Kopparhatten, utsikten är väl värt ett besök.

Foto: Cecilia Röstin