Destination Söderåsen

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Kommunerna Klippan, Svalöv, Åstorp och Bjuv går in i en gemensam satsning för att utveckla Söderåsen som en hållbar turistdestination med större och bättre möjligheter för den lokala besöksnäringen. I detta samarbetar vi också med föreningar och lokala företag.

Destination Söderåsen inleds med en förberedande fas då vi tittar närmare på vad som finns idag och hur det kan utvecklas. Detta för att rent fysiskt binda samman den kommande destinationen genom bland annat vandrings- och cykelleder. Vi kommer också titta närmare på vilka det är som besöker Söderåsen idag och hur vi kan göra deras besök ännu bättre samtidigt som vi når ut till nya potentiella besökare. En projektledare är rekryterad och utgår från Svalövs kommun, men ska arbeta heltid med Destination Söderåsen.

En av nyckeldelarna i projektet är att arbeta med utbildningar och kompetensutveckling för aktörerna som är med i projektet. Detta med olika fokus, till exempel digitalisering, värdskap, tillgänglighet och hållbarhet. Därtill en gemensam marknadsföring som lyfter det lokala och unika med Söderåsen som besöksmål. Utöver det kommer även samverkan vara ett fokusområde.

Destination Söderåsen är ett Leaderprojekt och finansierat delvis genom bidrag.

Tidigare nyheter i projektet
Söderåsenkommunerna satsar på gemensam destinationsutveckling
Publicerad 25 juni