Framtidens förskola i Klippan

Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst


Fyll i ditt namn

Fyll i din e-post

Här berättar Anneli Persson Dalberg, verksamhetschef för förskolorna och Malin Gnebner, framtida rektor för Himlabacken om vad som är på gång just nu.

- Vi har tillsammans med några pedagoger varit och tittat på byggplatsen, berättar Malin. De är mycket positiva och det är en känsla som jag delar. Vi har ett gott samarbete med alla som arbetar i projektet med vår nya förskola och det ger en trygghet.

- Det är viktigt för oss att inredning och möbler ska fungera ändamålsenligt, för både pedagoger och barn, säger Anneli. Vi kommer nu under hösten testa olika varianter direkt i förskoleverksamheten för att hitta det som passar bäst.

Parallellt med att Himlabacken byggs är också arbetet med förskolans utbildning igång.
- Vi håller bland annat på med att ta fram utbildningsplan, berättar Malin. Den ska utgå från Framtidens skola – skola 2026, hållbar framtid, barnkonventionen samt sociala, digitala, pedagogiska och fysiska lärmiljöer.

Namnen på förskolans avdelningar är ännu inte satta, men klart är att de ska ha en koppling till Klippans industriarv och materialen läder, tegel, papper och ylle.
- Om någon har ett bra förslag till 8 stycken avdelningsnamn är de välkomna att höra av sig till mig, säger Malin. Gärna via mail, malin.gnebner@klippan.se

Förskolan Himlabacken planeras att vara färdigbyggd i början av sommaren 2020.