Vad är på gång vid Läderfabriken?

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt


Projektledare Klippans kommun
Monica Johansson

Extern projektledare Conviro AB
Tomas Henrysson
Telefon: 0707-65 85 48
E-post: tomas@conviro.se

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
I Klippan finns ett av Sveriges mest spännande saneringsområden – tomten där läderfabriken en gång stod.

– Själva saneringsarbetet är 98 % färdigt, berättar Monica Johansson som är kommunens projektledare. I veckan kommer vi bli helt färdiga.

– Då drar vi igång återställningsarbetet, säger Tomas Henrysson som är extern projektledare från Conviro AB. Stigar och utsiktsplatser kommer anläggas och bord och stolar ställas ut. Nu på våren sår vi det mesta av gräset och framåt hösten blir det plantering av perenner, buskar och träd

– Nu kommer vi verkligen se hur området växer fram och det är jättespännande, fortsätter Tomas. Arbete vi gör för dagen kommer att synas mycket tydligare.
– Året när vi har sanerat har gått fort, säger Monica. Det är varit otroligt intensivt och det känns lite overkligt att vi faktiskt nästan är färdiga med den delen. Arbetet har gått bra hela vägen och det är en lättnad.
– Det känns som att vi är igenom överraskningsfasen nu, fyller Tomas i.

På området arbetar mycket personal med många olika funktioner. En av dem är Bo Nordebrant från Svevia som jobbar som anläggare.
– Jag tycker detta är ett bra jobb, det är annorlunda att jobba med en sanering jämfört med exempelvis ett bygge. Det är god stämning på området och här är högt i tak.

– Just nu håller på vi på att lägga dränering, berättar Bo. Vi ska hindra dagvattnet för att kunna komma in i deponikullen.

– Det är viktigt att sådana här saneringar genomförs, säger Bo. Framför allt ur ett miljöperspektiv. Det finns flera områden runt om i landet där det behövs.

Bo Nordebrant, Tomas Henrysson och Monica Johansson i Läderfabrikens kontorshus.