Life Connects

Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst
EU-projektet Life Connects, där Rönne å är en del, är nu officiellt invigt. De deltagande aktörerna och grannkommunerna var på plats vid Klippans kraftverk för en kickoff.

Flertalet av aktörerna höll tal och berättade om inverkan Life Connects kommer ha på den biologiska mångfalden i de deltagande vattendragen – där ibland Rönne å.

Eftermiddagen bjöd även på ett symboliskt ålsläpp där landshövding Anneli Hulthén, kommunstyrelsens ordförande i Klippan Hans-Bertil Sinclair och generaldirektören för Havs- och vattenmyndigheten Jakob Granit återförde några av åns ål-invånare till sitt rätta element.

Om Life Connects
Förutom Rönne å så ingår även Mörrumsån, Emån, Alsterån, Virån, Helge å och Verkeån i Life Connects. Gemensamt för alla vattendrag är att gynna den biologiska mångfalden, framförallt med fokus på ål, lax, flodpärlmussla och den tjockskaliga målarmusslan.
Länsstyrelsen i Skåne, Havs- och vattenmyndigheten, Uniper, Karlstads universitet, Länsstyrelsen i Kalmar län och Sportfiskarna är de övriga deltagarna.

Tidigare nyhet
Rönne å-projektet får miljonstöd
Publicerad 2019-09-16

Hans-Bertil Sinclair och Jakob Granit släpper ut ålar i Rönne å.