En park för alla Klippanbor

Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst


Fyll i ditt namn

Fyll i din e-post

Det är inte bara inne på Sågen det händer. För området utanför planeras en aktivitetspark med ett utbud för alla. Projektansvarig för aktivitetsparken är Filip Schröder som delar sin tid mellan inomhus och utomhus vid Sågen.

- Parken är på gång och ska byggas under våren, berättar Filip. Det kommer ske stegvis och mer aktiviteter kommer tillkomma allt eftersom. Genom parken knyts Sågen till badhuset, skateparken, konsthallen och så vidare på ett naturligt sätt.
Arbetet med aktivitetsparken började under hösten 2018 då en enkät delades ut till elever på högstadiet och gymnasiet, pensionärsföreningar, besökare till badhuset och biblioteken. Där fick de svarande berätta vilka aktiviteter de ville ha. Därifrån plockades de mest populära förslagen och sattes på skärmväggar på olika håll i kommunen. Där fick invånare markera sina favoritförslag och resultatet sammanställdes sedan tillsammans med enkätsvaren.

- På så sätt fick vi fram en helhetsbild att utgå ifrån, säger Filip. En landskapsarkitekt tog fram ett förslag baserat på den som nu är på remiss i kommunen.
Exakt hur aktivitetsparken kommer att se ut får vi alltså vänta lite på. Men klart är att i första skedet kommer det finnas studsmattor, hinderbana och parkour. Till det kommer det satsas på utemiljön vid badhuset.

-Vi hoppas det ska finnas något för alla i parken, berättar Filip. Aktiviteterna ska vara anpassade, här ska finnas öppna ytor och bra belysning. En plats som är både rolig, spännande och trygg att vara på.